Alegeri în Israel: Coaliţia lui Benny Gantz, pe primul loc, dar Benjamin Netanyahu are şanse să formeze o coaliţie guvernamentală

Coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, devansează partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, în scrutinul parlamentar din Israel, dar o coaliţie de dreapta are mai multe şanse de obţinere a majorităţii în Knesset, arată sondaje la ieşirea de la urne.

1925 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Israel: Coaliţia lui Benny Gantz, pe primul loc, dar Benjamin Netanyahu are şanse să formeze o coaliţie guvernamentală

Alegeri în Israel: Care este prezenţa la URNE la prânz/ Cursă strânsă între Benjamin Netanyahu şi Benny Gantz

Conform unor rezultate exit-poll difuzate de postul tv Channel 12, coaliţia Albastru & Alb (centru-stânga), condusă de generalul Benjamin Gantz, fost şef al Statului Major al armatei israeliene, va obţine 37 de locuri din totalul de 120 din Knesset, în timp ce partidul Likud (dreapta), al premierului în funcţie Benjamin Netanyahu, este creditat cu 33 de locuri. Conform proiecţiilor, partidele de centru-dreapta/dreapta şi centru-stânga/stânga sunt aproape la egalitate.

Un al sondaj, difuzat de postul tv Channel 13, arată că alianţa electorală Albastru & Alb şi Likud sunt la egalitate, cu câte 36 de reprezentanţi în Knesset, dar blocul politic de dreapta ar urma să obţină în total 66 de locuri, astfel că premierul Benjamin Netanyahu ar fi mai bine poziţionat decât Benjamin Gantz pentru obţinerea majorităţii parlamentare şi formarea guvernului, relatează cotidianul Times of Israel.

Conform altui sondaj, difuzat de postul tv public Kan, coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb va obţine 37 de locuri, iar Likud 36. Proiecţiile indică faptul că formaţiunile de centru-dreapta şi dreapta vor obţine 64 de locuri, în timp ce partidele de centru-stânga/stânga, 56.

Prezenţa la urne a fost de 61,3%, respectiv 3,88 milioane de alegători, la ora 20.00 (20.00, ora României).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici