Cea mai tânără femeie primar, fostă realizatoare MTV, invită turiştii în minivacanţă de 1 Decembrie în comuna unde este primar - FOTO

Minivacanţă de 1 Decembrie în casele localnicilor din Petici, cu preparate tradiţionale şi colindele dubaşilor din Roşia Nouă, este campania inedită de promovare a zonei organizată de Irina Onescu, fost realizator MTV, în prezent primar în comuna din judeţul Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4100 afișări
Imaginea articolului Cea mai tânără femeie primar, fostă realizatoare MTV, invită turiştii în minivacanţă de 1 Decembrie în comuna unde este primar - FOTO

Fost realizator MTV invită turiştii în minivacanţă de 1 Decembrie în comuna unde este primar

Fostul realizator MTV, Irina Onescu, în prezent primar într-o comună din judeţul Arad a lansat o campanie inedită de promovare a zonei şi invită turiştii să-şi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în casele localnicilor şi să mănânce preparate tradiţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Petriş, Irina Onescu, a lansat, pe Facebook, prima campanie de promovare turistică a zonei, intitulată „Musafir la ţară”. Astfel, turiştii sunt invitaţi să-şi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie alături de familiile din cele şase sate care aparţin de comuna Petriş.

„În 1 Decembrie, zi aniversară, Te-aşteptăm să vii, musafir la ţară! (...) Aici, la noi la ţară, aerul este mai curat, apa mai limpede, pădurea mai deasă, iarba mai verde, laptele mai alb şi mierea mai dulce. Şi pentru că nu vrem să fim singurii care se bucură de toate aceste binecuvântări, te invităm şi pe tine să petreci un sfârşit de săptămână alături de noi. De Ziua Naţională a României, mai multe gospodării de pe Valea Petrişului se pregătesc de oaspeţi, iar tu poţi fi unul dintre ei. Trăieşte româneşte alături de gazdele noastre, descoperă gustul bunătăţilor de casă şi experimentează traiul autentic de la ţară!”, scrie pe pagina de Facebook a campaniei „Musafir la ţară”.

Tot pe reţeaua de socializare sunt prezentate, începând de duminică, familiile care doresc să găzduiască turişti în comuna Petriş şi se pot face rezervări. Astfel, pe pagina „Musafir la ţară” sunt oferite informaţii despre numărul de camere disponibile spre închiriere, tarife, dar şi despre obiectivele turistice ce pot fi vizitate în apropiere.

Printre familiile prezentate se numără şi cea a lui Popovici Vasile şi Eleonora, din satul Obârşia, care are disponibile patru locuri în două camere duble cu baie comună. Preţul unui sejur în perioada 1 – 3 decembrie este de 200 lei/persoană, iar pentru perioada 30 noiembrie – 3 decembrie costă 250 lei/persoană.

„Toate mesele se servesc împreună cu familia şi nu se perce\pe tarif. În după amiaza zilei de sâmbătă, 2 decembrie, toţi musafirii vor participa la Pomana Porcului, unde vor mânca pe săturate şi vor putea asculta colindele dubaşilor din Roşia Nouă. (…) Ca orice familie de la ţară, soţii Popovici au în gospodărie vaci, porci, păsări, câini şi pisici, dar şi o cămară plină de bunătăţuri. În imediata vecinătate a locuinţei se găseşte moara de apă din Obârşia, care este funcţională. Tot în apropiere este şi un atelier tradiţional de ţesut la război. Biserica de lemn din Roşia Nouă, monument istoric din secolul XVIII, este la trei kilometri distanţă”, scrie pe pagina „Musafir la ţară”.

Irina Onescu are 32 de ani şi este cea mai tânără femeie primar din România. Primarul comunei Petriş a fost realizator de emisiuni la MTV şi s-a născut şi a crescut în Bucureşti. În anul 2011, s-a stabilit în Petriş şi a organizat mai multe festivaluri de muzică. În anul 2016, Irina Onescu a fost aleasă primar al comunei Petriş, câştigând alegerile locale la limită, având doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici