CSM: Am transmis la Camera Deputaţilor o variantă a grilei salarizării agreată de magistraţi

După discuţiile avute, miercuri, de CSM cu reprezentanţii Judecătoriei Sectorului 3, care protestează din cauza legii salarizării, Consiliul anunţă că a fost transmisă Camerei Deputaţilor o variantă a grilei salarizării agreată cu magistraţii judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă acesta instanţe

637 afișări
Imaginea articolului CSM: Am transmis la Camera Deputaţilor o variantă a grilei salarizării agreată de magistraţi

CSM : Am transmis la Camera Deputaţilor o variantă a grilei salarizării agreată de magistraţi

"În cazul concret - al analizei proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire strictă la corpul magistraţilor – Consiliul Superior al Magistraturii, în acord cu solicitările formulate, a transmis amendamente atât Senatului cât şi, ulterior, Camerei Deputaţilor, acestui din urmă for decizional fiindu-i comunicată inclusiv o variantă a grilei de salarizare, astfel cum a fost agreată de magistraţii de la judecătorii şi de la parchetele de pe lângă aceste instanţe", transmite CSM într-un comunicat de presă.

Precizările vin ca urmare a discuţiilor avute cu preşedintele Judecătoriei Sectorului 3, CSM a constatând că este necesară o comunicare mai bună cu magistraţii din ţară.

Activitatea Judecătoriei Sectorului 3 din Capitală a fost suspendată, marţi, în intervalul 10.00—12.00, hotărârea fiind luată de judecători ca urmare a nemulţumirilor privind salarizarea.

Decizia suspendării activităţii timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, pe perioadă nedeterminată, a fost luată în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sectorului 3, cu unanimitate de voturi.

Judecătorii sunt nemulţumiţi de indemnizaţia, dar şi coeficienţii de salarizare ai judecătorilor de la judecătorii în forma propusă şi asumată de Consiliul Superior al Magistraturii, "ca urmare a inechităţii prevăzute în proiectul de lege privind salarizarea, în raport cu volumul de muncă al instanţei", se arată într-un comunicat de presă al instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici