Gândurile lui Cristoiu: TOPUL SĂPTĂMÂNII

  • Ion Cristoiu: Locul 2 este Nicuşor Dan, care, de când a câştigat alegerile, în loc să se închidă în primărie şi să vadă ce e acolo, ne spune mereu ce va face el ca primar. O lună de zile. Acum a depus jurământul şi văd că face campanie electorală. S-a terminat campania electorală
  • Ion Cristoiu: Locul 3 este Dan Bittman despre care nu am înţeles de ce s-a dus o campanie împotriva lui. De ce nu ai voie să spui că nu crezi în mască? Este libertatea cuvântului. A crede că ăla care spune să nu purtăm mască influenţează negativ populaţia, înseamnă ai da lui o uriaşă putere
  • Ion Cristoiu: Pe locul 4 este Clotilde Armand. Eu am votat-o de două ori să pună oglindă retrovizoare pe Iorga şi să aranjeze Piaţa Amzei. Domnia sa a debutat prin a spune că îl trimite la puşcărie pe Daniel Tudorache. Şi-l trimite, şi? Cei care am votat-o, am votat-o ca să fie mai bună în administrarea locală
160 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: TOPUL SĂPTĂMÂNII

Gândurile lui Cristoiu: TOPUL SĂPTĂMÂNII

Topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, este condus de  Patriarhul Daniel, pentru declaraţiile sale care au marcat o distanţare a Bisericii faţă de Putere, şi este încheiat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru “talentul său de a fi ipocrit”.

Locul 5 – Marcel Ciolacu, liderul PSD

“Pe locul 5 este dl. Marcel Ciolacu pentru că a reuşit acea rară performanţă să spună că a pierdut majoritatea  în Senat  şi din cauza asta nu poate el să programeze alegerile. Nu a pierdut, bănuiesc că aaranjat  să piardă şi, în acelaşi timp, a şi reuşit să creeze acel scandal, pe care nu l-am înţeles nici  acum, cu masca, cu familia. Dar cel mai important este uriaşul lui talent de a fi ipocrit. Pe de o parte, el ne sugerează că nu vrea alegeri, dar, de fapt, şi el merge către alegeri. S-ar putea ca această politică să fie eficientă”.

Locul 4 – Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

“Pe locul 4 este Clotilde Armand. Eu stau în Sectorul 1 şi am votat-o de două ori pentru două lucruri: să pună oglindă retrovizoare pe Iorga, mereu spun, şi să aranjeze Piaţa Amzei.Domnia sa a debutat prin a spune că îl trimite la puşcărie pe Daniel Tudorache. Şi-l trimite, şi? Modernizăm Piaţa Amzei? Cei care am votat-o, am votat-o ca să fie mai bună în administrarea locală. Gata, s-a terminat. Acum trebuie să rezolve marile probleme ale sectorului”.

Locul 3 – Dan Bittman, solist

„Locul 3 este Dan Bittman despre care nu am înţeles de ce s-a dus o campanie împotriva lui. De ce nu ai voie să spui că nu crezi în mască? Este libertatea cuvântului. Domnul preşedinte ne spune să purtăm mască şi vine unul şi spune nu purtăm mască. A crede că ăla care spune să nu purtăm mască influenţează negativ populaţia, înseamnă ai da lui o uriaşă putere. Este dreptul lui şi din punctul acesta de vedere are dreptul să spună, nu a jignit pe nimeni. (...) Românii nu poartă mască nu pentru că nu cred în coronavirus, ci pentru că sunt oamenii care nu cred că pentru că fumează mor. Ne ducem la medic care nu spune nu face, aia, aia. Jumătate din câţi ne ducem nu facem ce spune pentru că avem impresia că nu ni se va întâmpla nouă”.

Locul 2 – Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei

“Locul 2 este Nicuşor Dan, care, de când a câştigat alegerile, în loc să se închidă în primărie şi să vadă ce e acolo, ne spune mereu ce va face el ca primar. O lună de zile. Acum a depus jurământul şi văd că face campanie electorală. S-a terminat campania electorală, da? Sigur, unele lucruri pe care le spune arată că începe să dea înapoi (...) Orice revoluţionar, şi Nicuşor Dan, şi Clotilde Armand, când câştigă o funcţie, e foarte important, în cât timp vor deveni parte din sistem (...) Dvs. ştiţi cât de greu se conduce o gazetă, dar o primărie”.

Locul 1 – Patriarhul Daniel

“Pe locul 1 este Patriarhul Daniel, prin acea declaraţie, care nu a fost o declaraţie de ameninţare, a fost aşa, o declaraţie metafizică, spunând că Dumnezeu are grijă. Pe mine m-a surprins. În primul rând că este primul patriarh din istoria României care are o ieşire foarte dură împotriva  statului. BOR din toate timpurile a dat prea mult Cezarului ce e al Cezarului, chiar şi în comunism. În cazul de faţă, el a fost obligat de o presiune extraordinară de jos, a clerului, a credincioşilor pentru că statul român, Cezarul, chiar şi-a bătut joc. Adică cele două pelerinaje sunt evenimente la fel de importante ca şi alegerile într-o democraţie şi atunci mi s-ar fi părut normal ca statul, guvernul să intre în dialog cu Biserica (...) De aici s-a pornit o revoltă la care se adaugă şi prostia unora că Biserica e pesedistă. Dar am văzut un fel de dare înapoi pentru că s-ar putea ca pe dl. Orban să-l coste mult la alegeri”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici