Liderul al miliţiei YPG: Kurzii sirieni sunt pregătiţi să-şi apere teritoriul după ce Turcia a ameninţat că îi va ataca

Forţele kurde din nordul Siriei vor "curăţa" zona de "flagelul" turc, a declarat Sipan Hemo, liderul miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG), după ce liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat că va lansa o operaţiune militară împotriva kurzilor sirieni, informează postul France 24.

819 afișări
Imaginea articolului Liderul al miliţiei YPG: Kurzii sirieni sunt pregătiţi să-şi apere teritoriul după ce Turcia a ameninţat că îi va ataca

Liderul al miliţiei YPG: Kurzii sirieni sunt pregătiţi să-şi apere teritoriul după ce Turcia a ameninţat că îi va ataca

Hemo a declarat într-un interviu pentru agenţia kurdă de ştiri ANF că miliţia YPG este pregătită să apere nordul Siriei în faţa eventualei ofensive turce.

"Forţele noastre vor reuşi să cureţe zona de flagelul de Erdogan la fel cum am reuşit să o curăţăm de Daesh", a afirmat liderul kurd, folosind acronimul în limba arabă pentru reţeaua teroristă Stat Islamic.

"Aşa va fi războiul în Afrin", a adăugat Hemo.

"Vom dejuca planurile spurcate ale lui Erdogan. Vom transforma aceste planuri în victorii majore pentru poporul acestei regiuni, pentru kurzi, sirieni şi turci", a făgăduit liderul YPG.

Administraţia Donald Trump a anunţat duminică un plan de creare a unei "forţe pentru protecţia frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susţinute de Statele Unite în campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Recep Tayyip Erdogan a acuzat luni Statele Unite că intenţionează să creeze o "armată teroristă" în Siria, avertizând că Turcia va distruge un contingent kurd susţinut de Washington.

Turcia consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Preşedintele Turciei, a declarat, marţi, că iminenta operaţiune militară a Ankarei împotriva kurzilor din regiunea siriană Afrin va fi susţinută şi de către rebelii sirieni din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici