LIVE UPDATE. Coronavirus în lume. India declară stare de „dezastru” şi foloseşte fondul pentru catastrofe / 175 de decese în ultimele 24 de ore doar în Italia

  • Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depăşit 146.000 pe tot globul. Peste 5.500 de oameni au murit şi mai multe de 71.000 s-au vindecat.
  • OMS a anunţat că Europa este acum epicentrul pandemiei
  • Cel mai recent bilanţ de infectări cu noul coronavirus din China arată 11 cazuri noi, din care numai 4 au fost transmise local.
19793 afișări
Imaginea articolului LIVE UPDATE. Coronavirus în lume. India declară stare de „dezastru” şi foloseşte fondul pentru catastrofe / 175 de decese în ultimele 24 de ore doar în Italia

LIVE UPDATE. Coronavirus în lume. Au murit peste 5.500 de oameni. India declară stare de „dezastru” şi foloseşte fondul pentru catastrofe. Sursă foto: Profimedia

Update - Italia a depăşit bariera de 20.000 de cazuri. 175 de decese în ultimele 24 de ore

Încă 3.497 de oameni au fost infectaţi cu virusul Sars-Cov-2 în Italia, în ultimele 24 de ore, ceea ce duce numărul total al îmbolnăvirilor la 21.157. În aceeaşi perioadă, autorităţile au anunţat 175 de decese noi, cu un bilanţ total de 1.441. (Citeşte continuare...)
 
Update India declară stare de „dezastru notificat”. Declaraţia vine de la ministrul de Afaceri Interne care precizeacă că va putea folosi Fondul de intrvenţie în caz de catastrofă pentru a combate pandemia, potrivit CNN.
 
India are 82 de cazuri şi doi morţi. 
 
Update - Mai multe zone din Australia au rămas fără echipamentul necesar testării oamenilor de Covid-19..  

UpdateApple îşi va închide temporar toate magazinele din afara Chinei până pe 27 martie, iar toţi angajaţii săi vor lucra de la distanţă într-un efort de a reduce răspândirea noului coronavirus, a anunţat sâmbătă directorul companiei, Tim Cook

Update - Columbia şi-a închis graniţa cu Venezuela, pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, a anunţat preşedintele Ivan Duque, vineri, în aceeaşi zi în care Venezuela a anunţat primele două cazuri.

Columbia are un singur caz de Covid- 19.

Update - Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat că toţi cei care intră în ţară vor fi nevoiţi să se autoizoleze timp de 14 zile.

Măsura intră în vigoare de duminică, la ora 24.00, ora locală şi se aplică oricărei persoane care trece frontiera Noii Zeelande, indiferent de naţionalitate.

Update - Franţa şi Germania au înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus. În Franţa au fost confirmate 800 de noi cazuri de joi până vineri, iar în Germania au apărut 693 de cazuri noi în 24 de ore.

În Spania creşterea este şi mai dramatica. După ce premierul spaniol a anunţat că va decreta stare de urgenţă, ministrul de sănătate a anunţat 1.259 de cazuri noi, numărul celor îmbolnăviţi ajungând la 4.209 în Spania, potrivit CNN.

China a confirmat vineri 11 noi cazuri de coronavirus, dar numai 4 dintre acestea provind din epicentrul din provincia Hubei.

Celelalte şapte - inclusiv patru din centrul financiar al Shanghaiului, unul din Beijing şi două din provincia de nord-vest Gansu - au fost depistate la persoane care au mers în China din străinătate, în special din Italia, Statele Unite şi Arabia Saudită, potrivit autorităţile locale citate de Reuters.

De altfel, OMS a anunţat vineri că Europa este epicentrul pandemiei.

„Europa a devenit acum epicentrul pandemiei, cu mai multe decese şi cazuri raportate decât restul lumii la un loc. În fiecare zi, sunt raportate mai multe cazuri decât au fost raportate în China în perioada maximă a epidemiei”, a spus Tedros Adhanom – directorul general al OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici