Preţul barilului de petrol pe piaţa din SUA a depăşit pragul de 70 de dolari, pentru prima oară după noiembrie 2014

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, a depăşit luni pragul de 70 de dolari/baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014, această evoluţie fiind determinată de criza economică din Venezuela şi temerile privind posibila retragere a SUA din acordul atomic cu Iranul.

1679 afișări
Imaginea articolului Preţul barilului de petrol pe piaţa din SUA a depăşit pragul de 70 de dolari, pentru prima oară după noiembrie 2014

Preţul barilului de petrol pe piaţa din SUA a depăşit pragul de 70 de dolari, pentru prima oară după noiembrie 2014

Preţul contractelor futures cu ţiţei West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 46 de cenţi faţă de ultima şedinţă, ajungând luni, la Ora Meridianului Greenwich 02.42 (ora României, 05.42), la nivelul de 70,18 dolari pe baril, informează agenţia de ştiri Reuters.

Cotaţia contractelor futures cu ţiţei Brent, un alt indicator de referinţă pentru industria petrolieră, era de 75,22 de dolari pe baril, cu 35 de cenţi peste nivelul din şedinţa anterioară.

Analiştii avertizează că adâncirea crizei economice din Venezuela ar putea diminua şi mai mult producţia şi exporturile de petrol ale acestei ţări.

Totodată, posibila retragere a Statelor Unite din acordul atomic cu Teheranul ar duce la o scădere a exporturilor de petrol realizate de Iran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici