Rusia contrazice Occidentul: Ce susţine Moscova despre impactul debarcarii din Normandia, la 75 de ani de la producerea acesteia

Debarcarea din Normandia nu a avut un impact decisiv asupra rezultatului celui de-al Doilea Război Mondial, susţine Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, care a mai afirmat în mod controversat că victoriile sovietice au predeterminat finalul conflagraţiei.

15765 afișări
Imaginea articolului Rusia contrazice Occidentul: Ce susţine Moscova despre impactul debarcarii din Normandia, la 75 de ani de la producerea acesteia

Rusia contrazice Occidentul: Debarcarea din Normandia nu a avut un impact decisiv asupra celui de-al Doilea Războiul Mondial

"Aşa cum au remarcat istoricii, Debarcarea din Normandia nu a avut un impact decisiv asupra rezultatului celui de-al Doilea Război Mondial şi Marelui Război pentru Apărarea Patriei. A fost predeterminat ca urmare a victoriilor Armatei Roşii, în special la Stalingrad (finalul anului 1942) şi Kursk (mijlocul anului 1943)", a declarat Zakharova, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Zakharova a adus un omagiu militarilor aliaţi care au murit pe frontul de vest în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă nu ar trebui exagerată importanţa efortului de război al aliaţilor occidentali.

"Desigur, nu ar trebui exagerat. În special nu prin diminuarea eforturilor titanice ale Uniunii Sovietice, fără de care victoria pur şi simplu nu s-ar fi putut întâmpla", a mai afirmat reprezentanta MAE rus.

Uniunea Sovietică a înregistrat peste 25 de milioane de decese în cursul confruntărilor de pe teatrul de război răsăritean al ultimei conflagraţii mondiale, campaniile de pe acest teatru purtând numele de Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În momentul debarcării aliate în Normandia, Uniunea Sovietică era de aproape trei ani în război cu forţele germane, reuşind treptat să împingă înapoi spre Germania linia frontului. Totuşi, în urma deschiderii fontului din Italia (din iulie 1943) şi Normandia (iunie 1944), Germania a trebuit să retragă numeroase divizii de pe frontul de est.

Taguri:
rusia,
sua,
război

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici