SUA şi Canada confirmă că au ajuns la o înţelegere privind un nou acord comercial cu Mexicul

Washingtonul şi Ottawa au confirmat că au ajuns la o înţelegere privind un "nou acord comercial modernizat" cu Mexicul, numit Acordul Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA), care va înlocui Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), informează Politico.com.

886 afișări
Imaginea articolului SUA şi Canada confirmă că au ajuns la o înţelegere privind un nou acord comercial cu Mexicul

SUA şi Canada confirmă că au ajuns la o înţelegere privind un nou acord comercial cu Mexicul

"Este un mare câştig pentru preşedinte şi o validare a strategiei sale în privinţa comerţului internaţional", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei Donald Trump.

"Este o zi bună pentru Canada", a afirmat Justin Trudeau, adăugând că va face mai multe declaraţii pe această temă în cursul zilei de luni.

Administraţia de la Washington intenţionează să semneze noul acord trilateral la finalul lunii noiembrie, urmând ca apoi înţelegerea să fie trimisă Congresului SUA pentru ratificare, a declarat un oficial american.

Trump a anunţat luna trecută că Statele Unite şi Mexicul au ajuns la un acord privind revizuirea NAFTA şi a ameninţat că ar putea exclude Canada din înţelegere dacă Ottawa nu semnează un nou acord până la 30 septembrie.

NAFTA a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 1994, unul dintre obiectivele principale ale tratatului fiind eliminarea graduală a tuturor taxelor vamale dintre statele semnatare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici