Ucraina şi SUA încep exerciţii militare în Marea Neagră. România participă cu peste 300 de militari

  • Ucraina şi SUA încep astăzi un exerciţiu militar în Marea Neagră
  • Exerciţiul Sea Breeze 2021 vine după o creştere a tensiunilor între NATO şi Moscova
  • Rusia a testat pentru prima dată un submarin nuclear gigant, nou, în ape deschise
882 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi SUA încep exerciţii militare în Marea Neagră. România participă cu peste 300 de militari

Ucraina şi SUA încep exerciţii militare în Marea Neagră

Ucraina şi SUA încep astăzi exerciţii militare în Marea Neagra şi sudul Ucrainei, în ciuda apelurilor Rusiei de a anula astfel de acţiuni.

În acelaşi timp, autorităţile de la Moscova au testat cel mai mare submarin nuclear construit în ultimii 30 de ani în lume.
 
România participă cu două nave în cadrul Sea Breeze, aşa cum se numeşte exerciţiul militar organizat de forţele navale ale SUA şi cele ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în raioane de instrucţie terestre din zona Odessa.
 
Una dintre navele care reprezintă România este fregata Regina Maria. Aceasta va pleca miercuri din portul Constanţa.
 
Toată operaţiunea e programată să dureze două săptămâni, între 28 iunie - 10 iulie, implicând aproximativ 5.000 de militari NATO şi ai ţărilor aliate, precum şi circa 30 de nave şi 40 de avioane. 
 
Submarinul nuclear gigant, Belgorod, e considerat a fi cel mai mare submarin dezvoltat oriunde în lume în ultimii 30 de ani şi a fost încercat în Marea Albă, în weekend, potrivit presei de la Moscova.
 
Testarea submarinului nuclear vine la doar câteva zile după confruntarea cu Marea Britanie în Marea Neagră, petrecută într-o zonă pe care Rusia a revendicat-o după anexarea Crimeei, în 2014.
 
După ce va primi aprobarea pentru utilizare, nava va fi capabilă să lanseze lovituri nucleare cu şase torpile.
 
Recent, oficialii bitanici din ministerul apărării au declarat că  Moscova este „ameninţarea adversarului numărul unu” a Marii Britanii şi că apele britanice au fost „vizitate în mod regulat” de navele ruseşti.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici