Facebook a eliminat de pe platformă mai multe conturi şi pagini false create cu scopul de a dezinforma în privinţa alegerilor prezidenţiale din SUA. Reţeaua ar proveni din China

  • Facebook a eliminat mai multe conturi şi pagini false create cu scopul de a dezinforma
  • Se presupune că indivizii aflaţi în spatele reţelei operau din China
  • Activitatea era axată pe problemele de politică internă a SUA
267 afișări
Imaginea articolului Facebook a eliminat de pe platformă mai multe conturi şi pagini false create cu scopul de a dezinforma în privinţa alegerilor prezidenţiale din SUA. Reţeaua ar proveni din China

Sursa foto: profimedia

Facebook a eliminat de pe platformă o mică reţea de conturi şi pagini false, originare din China. Activitatea reţelei era concentrată pe dezinformare în privinţa activităţii politice din SUA şi alte câteva ţări. Accentul a fost pus preponderent pe Asia de Sud-Est, inclusiv Filipine.

În SUA, conturile au postat materiale atât în ​​sprijinul, cât şi împotriva candidatilor la preşedinţie, Joe Biden şi preşedintele Donald Trump.

Facebook nu a legat reţeaua direct de guvernul chinez. Se presupune că indivizii responsabili din spatele escrocheriei au încercat să-şi ascundă identitatea şi locaţia prin reţele private virtuale şi alte metode.

Oficialii americani de informaţii au avertizat luna trecută despre eforturile în curs sau potenţiale ale Chinei, Rusiei şi Iranului de a interveni în alegerile din 2020. Într-o evaluare publică din august, directorul contrainformaţiilor din SUA, William Evanina, a declarat că oficialii au stabilit că Beijingul îl consideră pe Trump ca fiind imprevizibil şi vrea să-l vadă pierzând în faţa lui Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici