Funcţia de „navigare privată” oferită de Google nu este chiar privată

Motorul de căutare Google colectează date despre utilizatorii care cred că pot fi anonimi dacă folosesc modul de "navigare privată", a susţinut procurorul general al Texasului, Ken Paxton, care a intentat un proces privind confidenţialitatea împotriva companiei Alphabet, relatează Reuters.

651 afișări
Imaginea articolului Funcţia de „navigare privată” oferită de Google nu este chiar privată

Funcţia de „navigare privată” oferită de Google nu este chiar privată

Texas, Indiana, statul Washington şi Districtul Columbia au intentat procese separate împotriva Google în ianuarie pentru ceea ce au numit practici înşelătoare de urmărire a locaţiei, care invadează intimitatea utilizatorilor.

Dosarul depus de Paxton adaugă modul Incognito al Google la procesul intentat în ianuarie. Modul Incognito sau "navigarea privată" este o funcţie a browserului web care, potrivit lui Paxton, implică faptul că Google nu va urmări istoricul căutărilor sau localizarea.

Procesul a declarat că Google oferă opţiunea de "navigare privată" care ar putea include "vizualizarea unor site-uri web extrem de personale care ar putea indica, de exemplu, istoricul lor medical, convingerile politice sau orientarea sexuală". Sau poate că pur şi simplu doresc să cumpere un cadou-surpriză, fără ca destinatarul să fie avertizat de o avalanşă de reclame direcţionate".

Plângerea a precizat că în realitate, Google colectează o serie de date personale, chiar şi atunci când un utilizator a activat modul Incognito.

Google a declarat joi că dosarul lui Paxton se bazează din nou "pe afirmaţii inexacte şi depăşite despre setările noastre. Întotdeauna am integrat caracteristici de confidenţialitate în produsele noastre şi am oferit controale solide pentru datele de localizare".

"Contestăm cu tărie aceste afirmaţii şi ne vom apăra cu tărie pentru a clarifica lucrurile", a adăugat aceasta.

Paxton a afirmat anterior că Google a indus în eroare consumatorii prin faptul că a continuat să le urmărească locaţia chiar şi atunci când utilizatorii au încercat să împiedice acest lucru.

Google are o setare "Location History" şi informează utilizatorii că, dacă o dezactivează, "locurile în care mergeţi nu mai sunt stocate", a precizat Texas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
proces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici