Google alocă 25 de milioane de euro pentru stimularea competenţelor în AI în Europa

Google va aloca 25 de milioane de euro pentru a ajuta oamenii din Europa să înveţe să utilizeze inteligenţa artificială, notează Reuters.

118 afișări
Imaginea articolului Google alocă 25 de milioane de euro pentru stimularea competenţelor în AI în Europa

Google alocă 25 de milioane de euro pentru stimularea competenţelor în AI în Europa

Luni, compania Google a declarat că a deschis aplicaţii pentru întreprinderile sociale şi organizaţiile non-profit care ar putea ajuta să ajungă la cei care ar putea beneficia cel mai probabil de formare.

De asemenea, Google va organiza o serie de ,,academii de creştere" pentru a ajuta companiile care folosesc inteligenţa artificială să îşi extindă activitatea. În plus, cursurile gratuite de formare online în inteligenţă artificială realizate de gigantul tehnologic pot fi urmărite, de acum, în 18 limbi, potrivit Reuters

Noul program va fi dedicat oamenilor din Europa care doresc să îşi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele în domeniul AI. ,,Cercetările arată că beneficiile inteligenţei artificiale ar putea exacerba inegalităţile existente - în special în ceea ce priveşte securitatea economică şi ocuparea forţei de muncă", a declarat, potrivit sursei citate, Adrian Brown, director executiv al Centrului pentru Impact Public, care gestionează programul non-profit alături de Google.

Săptămâna trecută, şi Microsoft a anunţat că va aloca bani pentru dezvoltarea cunoştinţelor de inteligenţă artificială pentru două milioane de indienii din zonele în curs de dezvoltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici