Google vrea să folosească inteligenţa artificială generativă pentru a crea campanii de publicitate

Google intenţionează să introducă inteligenţa artificială în activitatea sa de publicitate în următoarele luni, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

311 afișări
Imaginea articolului Google vrea să folosească inteligenţa artificială generativă pentru a crea campanii de publicitate

Sursa foto: MediafaxFoto

Potrivit unei prezentări interne adresate agenţiilor de publicitate, văzută de Financial Times, Google vrea să folosească AI pentru a crea reclame noi pornind de la unele gândite de oameni.

„AI deblochează o nouă lume a creativităţii”, a spus compania în prezentarea intitulată „Anunţuri bazate pe inteligenţă artificială 2023”.

Google foloseşte deja inteligenţa artificială în activitatea sa de publicitate. Cu toate acestea, integrarea celei mai recente AI generative, care alimentează şi chatbot-ul său Bard, înseamnă că va putea produce campanii mult mai sofisticate, asemănătoare cu cele create de agenţiile de marketing.

Potrivit prezentării, agenţii de publicitate pot furniza conţinut „creativ”, cum ar fi imagini, videoclipuri şi text legate de o anumită campanie. AI va „remixa” apoi acest material pentru a genera reclame în funcţie de publicul pe care îşi propune să-l atingă, precum şi de alte obiective, cum ar fi obiectivele de vânzări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici