Industria auto europeană este dependentă de Asia. UE lansează programe de subvenţii pentru producători

  • Industria auto din Europa depinde prea mult de alte regiuni, spune Franz Fehrenbach, preşedintele Bosch, conform Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  • Lipsa globală de cipuri pentru automobile a evidenţiat problema, determinând Uniunea Europeană să lanseze programe de subvenţii pentru a atrage producătorii de cipuri pe continent.
405 afișări
Imaginea articolului Industria auto europeană este dependentă de Asia. UE lansează programe de subvenţii pentru producători
Sectorul auto din Europa a devenit prea dependent de Asia şi alte regiuni pentru componente vitale, cum ar fi semiconductori şi celulele bateriei, spune Fehrenbach.
 
Cipurile auto şi componentele bateriei au devenit cele mai importante două componente în era vehiculelor electrice şi autonome, forţând producătorii de automobile europeni să se bazeze pe furnizorii asiatici, deoarece industria locală a întârziat să se orienteze astfel încât să aibă capacităţi de producţie în apropiere.
 
„Da, am devenit prea dependenţi de alte regiuni şi este nevoie de o schimbare a cursului”, a declarat preşedintele Consiliului de Supraveghere al Bosch, Franz Fehrenbach.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici