Lovitură de 20 de miliarde de dolari pentru Sony, după cea mai mare tranzacţie de pe piaţa jocurilor video

  • Microsoft Corp. a anunţat un acord de 69 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard Inc.
  • Tranzacţia Microsoft şterge 20 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a Sony într-o zi.
  • Sony nu dispune de forţa financiară a Microsoft pentru un război al ofertelor de IP.
1274 afișări
Imaginea articolului Lovitură de 20 de miliarde de dolari pentru Sony, după cea mai mare tranzacţie de pe piaţa jocurilor video

Sursa foto: Profimedia

Acţiunile grupului japonez Sony Group Corp, producătorul consolelor de jocuri video PlayStation, au scăzut miercuri cu 13% la bursa de la Tokyo, cea mai mare scădere din octombrie 2008, după ce rivalul american Microsoft Corp. a anunţat un acord de 69 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard Inc, relatează Bloomberg.

Preluarea  Activision Blizzard Inc, cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul jocurilor video, face din Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, a treia cea mai mare companie de gaming din lume şi a şters 20 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a Sony într-o singură zi.

Microsoft a anunţat marţi că are peste 25 de milioane de abonaţi Game Pass şi va oferi cât mai multe jocuri Activision Blizzard în cadrul Xbox Game Pass şi PC Game Pass, cuprinzând atât titluri existente, cât şi titluri noi, potrivit şefului Xbox, Phil Spencer. Call of Duty, Diablo şi World of Warcraft se numără printre mai multe francize de mare succes dezvoltate sub umbrela Activision Blizzard.

„Sony se va confrunta cu o provocare monumentală pentru a rămâne în frunte în acest război. În condiţiile în care cel mai probabil jocul Call of Duty va fi oferit exclusiv abonaţilor la serviciul Game Pass.” a declarant Amir Anvarzadeh analist la Asymmetric Advisors.

De-a lungul timpului, Sony şi-a menţinut un avans constant în ceea ce priveşte vânzările şi jocurile exclusive faţă de ofertele Microsoft. Acum că rivalul său din Redmond, Washington, a semnalat că este hotărât să investească sume mari pentru a reduce acest decalaj, Sony va fi presată să răspundă.

"Sony se va strădui să egaleze Microsoft în ceea ce priveşte banii pe care îi poate cheltui pentru a cumpăra IP-uri de jocuri populare", a declarat analistul Kazunori Ito de la Morningstar Research. "Scăderea acţiunilor ilustrează faptul că investitorii sunt îngrijoraţi că Sony ar putea să nu fie în măsură să continue să câştige dacă, într-adevăr, industria se îndepărtează de modelul bazat pe hardware."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici