Numărătoare inversă pentru misiunea Shenzhou-12. China trimite astronauţi în premieră, pe Staţia Spaţială proprie

  • Agenţia Spaţială a Chinei va avea prima lansare către Spaţiu cu astronauţi în ultimii 5 ani
  • Lansarea misiunii Shenzhou-12 este programată pentru ora 04.22, ora României
  • Astronauţii Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo vor conduce misiunea Shenzhou-12
225 afișări
Imaginea articolului Numărătoare inversă pentru misiunea Shenzhou-12. China trimite astronauţi în premieră, pe Staţia Spaţială proprie

Misiunea Shenzhou-12

Agenţia Spaţială a Chinei se pregăteşte de un nou moment important. Va duce oameni pe propria Staţie Spaţială pentru prima dată!

Joi dimineaţă, de la 4.22, ora România, va avea loc lansarea misiunii Shenzhou-12. Pentru prima dată în ultimii 5 ani, China va lansa către Spaţiu trei astronauţi. Poate mai important este că aceştia vor ajunge până la Staţia Spaţială Tiangong. Este doar începutul: până la finalul lui 2022, China va avea nu mai puţin de 8 lansări legate de Tiangong. Astronauţii aleşi de CNSA abia aşteaptă să revină în Spaţiu. 
 
„Parcă ieri am zburat ultima dată. Acum este o revenire în Spaţiu. Mă voi uita în jos la ţara mea dragă şi apoi vom construi propriul nostru laborator în Spaţiu, pe propria noastră Staţie Spaţială”, spune astronautul Liu Boming.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici