VIDEO: SqUID, robotul care l-a „speriat” pe Elon Musk

  • SqUID este un robot creat de start-up-ul BionicHIVE din Israel
  • Robotul este autonom şi poate căra pachete de 15 kilograme
  • "Se apropie viitorul roboţilor" a reacţionat Musk pe net
1046 afișări
Imaginea articolului VIDEO: SqUID, robotul care l-a „speriat” pe Elon Musk

FOTO: YouTube BionicHIVE Ltd.

Elon Musk a atras atenţia de multe ori cu privire la pericolul reprezentat de roboţi. Fondatorul Tesla şi SpaceX s-a speriat când a văzut ce poate un robot ... muncitor.

Robotul SqUID creat de israelienii de la BionicHIVE au rezolvat problema roboţilor din fabrici. SqUID este autonom şi este capabil să se caţere oriunde ca să extragă un pachet. Robotul ştie să evite obstacole şi poate să care o cutie cu o greutate de până la 15 kilograme. Se mişcă şi repede: 1.8 metri pe secundă pe pământ şi 0.8 metri la căţărare.
 
Compania a postat pe reţelele de socializare de ce este în stare SqUID. Una dintre primele persoane care a reacţionat a fost Elon Musk. "Se apropie viitorul roboţilor" a scris fondatorul Tesla. În trecut, el a spus despre inteligenţa artificială că va fi fie cel mai bun lucru din istoria omenirii, fie cel mai rău.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici