Soluţii pentru combaterea poluării. Hidrogenul verde, în vizorul operatorilor energetici din SUA

  • Operatorii energetici din SUA vor să folosească hidrogenul ca sistem de stocare a energiei.
  • Hidrogenul provenit din surse regenerabile poate fi folosit ca sistem de stocare.
  • Comisia Europeană vrea ca ţările membre să ajungă la 100% energie verde până în 2050.
546 afișări
Imaginea articolului Soluţii pentru combaterea poluării. Hidrogenul verde, în vizorul operatorilor energetici din SUA

Oamenii de ştiinţă se luptă să transforme culoarea gri în verde, cel puţin când este vorba de hidrogen. Dacă în prezent 95% din hidrogen este cel gri, dăunător mediului, cel verde poate să reducă enorm poluarea.

Un proiect din Florida în valoare de 65 de milioane de dolari vrea să folosească energia solară pentru a produce hidrogen verde. În prezent, producerea hidrogenului pentru stocarea de energie nu are sens: consumă mai multă energie decât va produce ulterior. Însă descoperirea unui mod prin care hidrogenul să fie produs, stocat şi apoi folosit să genereze electricitate poate fi o mină de aur în lupta cu poluarea. Ar avea şi efecte benefice asupra climei, explică reprezentantul Greenpeace România, Alin Tănase.
 
„E o idee foarte bună. Hidrogenul poate fi folosit ca un sistem de stocare a energiei electrice. Dacă este folosită energia din surse regenerabile precum soarele şi vântul pentru a produce hidrogen, atunci aceasta poate fi o soluţie”, spune Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.
 
Până se va descoperi o metodă pentru producerea hidrogenului verde astfel încât să fie folosit în industria transportului, lupta cu poluarea continuă. În România, obiectivele sunt îndrăzneţe, dar ajutorul primit e deseori insuficient.
 
„Se vrea în final ca până în 2050 să ajungem la 100% energie regenerabilă în mixul nostru energetic. În prezent, România încă mai produce din cărbune. Cel mai mare sprijin vine din partea Comisiei Europene care împinge România către anumite target-uri”, adaugă Alin Tănase.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici