TikTok face o mişcare surprinzătoare pentru a intra în luptă directă cu Youtube. Extinde durata maximă a videoclipurilor

  • TikTok începe să implementeze posibilitatea ca utilizatorii să încarce videoclipuri cu o durată de până la 10 minute, a confirmat compania pentru TechCrunch.
  • Lansarea oficială vine în condiţiile în care Tiktok a testat schimbarea în ultimele luni.
  • Anterior, videoclipurile TikTok puteau avea o lungime de până la 3 minute, în urma unei modificări din iulie 2021.
  • Înainte de aceasta, limita era de 60 de secunde, după ce iniţial s-a extins de la 15 secunde.
651 afișări
Imaginea articolului TikTok face o mişcare surprinzătoare pentru a intra în luptă directă cu Youtube. Extinde durata maximă a videoclipurilor

"Ne gândim mereu la noi modalităţi de a aduce valoare comunităţii noastre şi de a îmbogăţi experienţa TikTok. Anul trecut, am introdus videoclipuri mai lungi, oferind comunităţii noastre mai mult timp pentru a crea şi a se distra pe TikTok", a declarat un purtător de cuvânt al TikTok într-un comunicat. "Astăzi, suntem încântaţi să începem să lansăm posibilitatea de a încărca videoclipuri de până la 10 minute, ceea ce sperăm că va dezlănţui şi mai multe posibilităţi creative pentru creatorii noştri din întreaga lume" a adăugat acesta, potrivit Tech Crunch.

Durata extinsă a videoclipurilor va oferi creatorilor mai mult timp şi flexibilitate atunci când filmează lucruri precum demonstraţii de gătit, tutoriale de frumuseţe, conţinut educaţional, schiţe comice şi multe altele. Înainte de noua lungime a videoclipurilor, creatorii au reuşit să ocolească limitările TikTok prin încurajarea telespectatorilor să îi urmărească pentru partea a doua sau mai multe din seria lor video. Deşi acest lucru funcţionează uneori, poate fi frustrant pentru utilizatori să fie nevoiţi să parcurgă feed-ul unui creator pentru a găsi videoclipul potrivit dintr-o serie.

Anunţul de astăzi face ca TikTok să devină şi mai mult un concurent pentru YouTube, care a obţinut venituri din publicitate în valoare de 28,8 miliarde de dolari în 2021. YouTube, cu toate acestea, s-a simţit suficient de ameninţat de creşterea TikTok pentru a-şi lansa propriul rival video de formă scurtă direct în propria aplicaţie, YouTube Shorts. Cu toate acestea, găzduirea de videoclipuri scurte nu este singurul avantaj al TikTok, deoarece este cunoscut pentru combinaţia sa de caracteristici, inclusiv biblioteca de efecte speciale, instrumentele AR şi catalogul de muzică. Alte caracteristici populare includ duete care permit creatorilor să colaboreze cu conţinutul altor utilizatori.

YouTube nu a fost singura aplicaţie de socializare care a luat în considerare ameninţarea TikTok, deoarece Instagram şi-a lansat clona TikTok, Instagram Reels, în 2020. De atunci, Instagram a lansat mai multe funcţii Reels care sunt similare cu cele de pe TikTok, cum ar fi funcţia Remix, asemănătoare cu cea de duet. De asemenea, a extins Reels şi pe Facebook. Şi Snapchat a lansat o funcţie video asemănătoare cu TikTok, la fel ca şi Pinterest.

TikTok spune că opţiunea de a filma videoclipuri mai lungi pe aplicaţie va fi implementată pentru utilizatorii globali în săptămânile următoare. Utilizatorii vor fi notificaţi atunci când vor primi actualizarea. De asemenea, aceştia vor trebui să se asigure că folosesc cea mai recentă versiune de TikTok înainte de a încerca funcţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici