Trei mari producători auto vor să dezvolte în comun maşini electrice

  • Renault SA , Nissan Motor Co şi Mitsubishi Motors Corp vor să dezvolte în comun vehicule electrice.
  • Până în 2030, se aşteaptă ca alianţa să vină cu peste 30 de noi modele de maşini electrice.
  • Producătorii vor ca noile maşini electrice să fie la fel de ieftine ca maşinile pe benzină.
5804 afișări
Imaginea articolului Trei mari producători auto vor să dezvolte în comun maşini electrice

Renault SA , Nissan Motor Co şi Mitsubishi Motors Corp intenţionează să-şi tripleze investiţiile pentru a dezvolta în comun vehicule electrice, au declarat pentru Reuters două persoane care cunosc acest plan.

Pe măsură ce producătorii auto consacraţi se confruntă cu presiunea noilor concurenţi şi cu o schimbare aşteptată a cererii de vehiculele electrice, alianţa franco-japoneză încearcă să îmbunătăţească cooperarea.

Se aşteaptă ca cei trei să anunţe joi un plan de investiţii de peste 20 de miliarde de euro pe următorii cinci ani pentru dezvoltarea de vehicule electrice, au precizat sursele menţionate. Până în 2030, se aşteaptă ca alianţa să vină cu peste 30 de noi VE cu baterii, susţinute de cinci platforme comune.

Planul "Alliance to 2030" are ca scop să arate "cooperarea intensificată" între producătorii auto, subliniind o "viziune comună privind electrificarea şi mobilitatea conectată", a declarat una dintre surse. Se aşteaptă ca cele cinci platforme comune să acopere 90% din vehiculele electrice pe care companiile ar trebui să le dezvolte şi să le lanseze până în 2030.

Constructorii auto speră să facă vehiculele electrice compacte la fel de accesibile ca şi vehiculele pe benzină de dimensiuni similare, au adăugat sursele, relatează Reuters.

Se aşteaptă ca producătorii auto să folosească baterii comune. În cadrul acestui plan, alianţa intenţionează să investească în comun în capacităţi pentru a produce în Franţa, Marea Britanie, China şi Japonia un total de 220 de gigawaţi-oră de baterii până în 2030. Prin standardizarea şi utilizarea în comun a bateriilor, alianţa se aşteaptă să înjumătăţească costurile de producţie a bateriilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici