Twitter este pe cale să accepte oferta lui Elon Musk în valoare 43 de miliarde de dolari

Twitter este pe cale să ajungă la un acord de vânzare către Elon Musk pentru aproximativ 43 de miliarde de dolari în numerar, preţul pe care directorul executiv al Tesla l-a numit "cea mai bună şi finală" ofertă a sa pentru compania de social media, au declarat persoane familiarizate cu acest subiect.

586 afișări
Imaginea articolului Twitter este pe cale să accepte oferta lui Elon Musk în valoare 43 de miliarde de dolari

Twitter ar putea anunţa tranzacţia de 54,20 dolari pe acţiune în cursul zilei de luni, după ce consiliul său de administraţie se va reuni pentru a recomanda tranzacţia acţionarilor Twitter, au precizat sursele menţionate. Este întotdeauna posibil ca tranzacţia să se prăbuşească în ultimul moment, au adăugat sursele, potrivit Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, potrivit unei centralizări realizate de Forbes, negociază cumpărarea Twitter în nume personal, iar Tesla nu este implicată în această tranzacţie.

Twitter nu a reuşit să obţină până în prezent o prevedere de tip "go-shop" în cadrul acordului cu Musk, care i-ar permite să solicite alte oferte odată ce acordul este semnat, au precizat sursele. Sursele au solicitat anonimatul deoarece chestiunea este confidenţială. Twitter şi Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Acţiunile Twitter au crescut luni cu 4,5% în precomerţ la New York, la 51,15 dolari.

Musk a declarat că Twitter trebuie să fie privatizat pentru a se dezvolta şi a deveni o platformă autentică pentru libertatea de exprimare.

Tranzacţia ar urma să aibă loc la doar patru zile după ce Musk a dezvăluit un pachet de finanţare pentru a susţine achiziţia. Acest lucru a determinat consiliul de administraţie al Twitter să ia mai în serios afacerea şi mulţi acţionari să ceară companiei să nu lase să scape ocazia unei tranzacţii, a relatat duminică Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici