Video La noi şi la ei: Cum arată străzile din capitalele Europei după instituirea măsurilor stricte

  • Delta Văcăreşti, a fost plină de plimbăreţi, în ciuda recomandării de a sta în case
  • Marile capitale europene par părăsite, ca efect al carantinei impuse de autorităţi
  • În Roma, clienţilor li se ia temperatura înainte să intre în magazine
1561 afișări
Cu vorba bună nu se poate. Românii au ignorat toate avertismentele şi weekendul ăsta, parcurile şi străzile au fost pline de oameni. Uite un timelapse din Delta Văcăreşti, ca să vezi că nici măcar vremea rea nu le-a tăiat oamenilor cheful de plimbare.
 
Acum uite cum e la alţii, unde nu mai sunt recomandări, ci reguli pe care dacă le încalci, plăteşti scump. La Paris, puţini oameni se aventurează pe străzi, iar malurile Senei par părăsite. Poliţiştii verifică actele celor care merg la cumpărături. Iar vânzătorii se asigură că există cel puţin un metri distanţă între ei şi clienţi.
 
La Roma, străzile sunt goale. Nu sunt turişti nici măcar la Colosseum. Iar intrarea în magazine a fost transformată în cabinet medical.
 
 Michelangelo Tamiano, inspector al lanţului de magazine:
 Toţi ne lasă să le măsurăm temperatura. Şi sunt fericiţi că facem asta. Ne mulţumesc pentru că asigurăm măsuri suplimentare de protecţie când vin la cumpărături".  
 
Să îţi zic şi de Spania. La Madrid, frica a golit străzile, mai ales că în regiune sunt peste 1.000 de morţi de coronavirus. Un centru expoziţional a fost transformat în spital de campanie, după ce numărul cazurilor de infectare a explodat
 
Grecii sunt la extreme. E pustiu pe străzi şi la Atena - chiar şi ceremonia schimbării gărzilor din faţa Parlamentului s-a făcut fără public. Însă au şi ei inconştienţii lor, care s-au înghesuit pe plaje. Au găsit şi scuze.
 
Nu face ca ei, stai în casă!
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici