Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 29 octombrie 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

126 afișări

Ludovic Orban, premierul desemnat, a spus ieri, la finalul negocierilor cu cele cinci formaţiuni politice, că a depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin Guvernul său. Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi. El a adaugat că negocierile vor continua.

Azi este prima zi de audieri în comisii a miniştrilor propuşi în Guvernul Orban. Printre liberalii audiaţi se numără Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Florin Cîţu, propus la Finanţe dar şi propunerea pentru Sănătate, respectiv Victor Costache. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc lunea viitoare

Laura Codruţa Kovesi, care din luna noiembrie va prelua şefia Parchetului European, a afirmat, într-un interviu pentru agenţia Reuters, că vor exista "aşteptări ridicate" în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele "rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani".

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Ardealului vrea ca părintele Arsenie Boca să fie canonizat. Propunerea a ajuns la Sinodul Bisericii Ortodoxe Române care a luat act şi a aprobat transmiterea propunerii unei comisii pentru canonizaree.

Camera Comunelor a respins, aseară, cererea Guvernului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie. Moţiunea de convocare a alegerilor parlamentare anticipate a primit 299 favorabile şi 70 împotrivă dar avea nevoie de 434 de voturi favorabile (două-treimi) pentru a fi aprobată.

 

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici