Video METEO #azi 27 august 2019: România, afectată de caniculă şi furtuni puternice/ Care vor fi maximele termice ale zilei

Vremea continuă să fie caniculară în partea de vest şi sud a ţării, unde disconfortul termic va fi accentuat. În Oltenia şi Muntenia maximele pot ajunge la 35-36 de grade Celsius, anunţă ANM.

1309 afișări

ROMÂNIA, MARŢI
CANICULĂ ŞI FURTUNI PUTERNICE

Vremea continuă să fie caniculară în partea de vest şi sud a ţării, unde disconfortul termic va fi accentuat. În Oltenia şi Muntenia maximele pot ajunge la 35-36 de grade Celsius. În a doua parte a zilei, în vest, la deal şi la munte se vor înregistra furtuni puternice, vijelii şi căderi de grindină.

La noapte, cerul va fi variabil, noros în centru, şi mai mult senin în restul ţării. În sud noaptea va fi foarte călduroasă cu minime de până la 22 de grade. În restu se vor înregistra între 9 şi 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI
VREME CANICULARĂ, DISCONFORT TERMIC

Vremea va fi caniculară în Bucureşti anunţă meteorologii, până joi. La orele amiezii maximele termice vor urca până la 36 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin iar vântul va sufla slab până la moderat. Nopţile vor fi şi ele călduroase cu minime cuprinse între 17 şi 20 de grade.

LITORAL
CER VARIABIL, NOAPTE FOARTE CALDĂ

La malul mării, cerul va fi variabil azi, mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va ajunge la 29-30 de grade Celsius iar apa mării va avea în jur de 24 de grade. Noaptea care urmează va fi foarte caldă, cu cer senin şi minime cuprinse între 20 şi 22 de grade Celsius. 

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE
CANICULĂ LA CÂMPIE, FURTUNI LA DEAL ŞI LA MUNTE

În următoarele zile canicula va persista în zonele de câmpie unde maximele rămân la 35-36 de grade Celsius iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. După amiaza se vor înregistra averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină la deal şi la munte dar şi în nordul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade iar minimele între 9 şi 22 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici