Video Meteo #azi 8 august: Vreme caniculară, ploi în nord şi centru

Vremea va fi caniculară azi, mai ales în Câmpia Română, unde temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius. Căldura va fi greu de suportat în sud şi sud-est unde indicele temperature-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unităţi. Pentru nordul şi centrul ţării meteorologii anunţă ploi scurte de vară şi vânt cu intensificări.

726 afișări

La noapte cerul va fi variabil, noros în est, vest, nord şi centru şi senin în restul ţării. Şansele de precipitaţii sunt reduse, spun meteorologii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele nocturne se vor încadra între 11 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării.

BUCUREŞTI

În Capitală urmează trei zile cu temperaturi foarte ridicate, de 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin iar vântul va sufla slab. Nopţile vor fi calde, cu minime de 18 – 20 de grade Celsius.

LITORAL

Pe litoral vremea va fi călduroasă, cu maxime de până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi senin iar vântul va sufla slab. La noapte cerul se menţine senin iar minimele vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade Celsius.

PROGNOZĂ PENTRU URMĂTOARELE 3 ZILE

Canicula se va menţine şi în următoarele zile, mai ales în sudul ţării, unde disconfortul termic va fi accentuat. Mâine sunt prognozate ploi torenţiale şi chiar căderi de grindină în zonele montane şi cele deluroase, iar vineri, în a doua parte a zilei, va ploua în sudul ţării şi la munte. Maximele termice vor ajunge la 36 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade Celsius.

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici