Video 17 zile în infernul din Italia. Medicii români povestesc experienţa trăită

  • Prima impresie a medicilor români despre colegii din Italia: Sunt mai umani
  • În ciuda misiunii grele, medicii din Italia sunt organizaţi, calmi şi dau dovadă de putere
  • În primele zile de la explozia pandemiei, medicii italieni au fost depăşiţi de situaţie
750 afișări

Au mers, în cel mai greu moment, în cel mai fierbinte punct de pe glob şi au luptat cu cel mai temut duşman al momentului. Sunt patru medici din Timişoara, care alături de alţi 11 colegi din ţară, au lucrat timp de 17 zile în spitale din Italia. Experienţa i-a impresionat pe toţi, dar a fost şi o lecţie. Medicii noştri au văzut cum lucrează colegii lor din Italia şi cum abordează cele mai grave cazuri de COVID-19. Dar, mai important, au înţeles care este cel mai bun tratament.

Dr. Corina Georgescu, medic specialist ATI: Umanitatea şi grija care o au faţă de pacienţi. De asemena noursing-ul care la noi este puţin mai precar

Dr. Raluca Pascal: De exemplu am avut un pacient care era destul de depresiv, la un moment dat şi pe lângă faptul că i s-au administrat antidepresive, medicamente, la cererea pacientul s-a adus un televizor, pentru că asta a fost dorinţa pacientului.

Medicii români au fost impresionaţi şi de modul în care colegii lor din Italia au reuşit să depăşească blocajul din primele zile de la izbucnirea pandemiei. 

Radu Chiţoi: Ei au fost nevoiţi în câteva zile să treacă la o medicină de război, care are alte reguli şi au fost învinşi în primele zile.

Nici pentru medicii noştri misiunea nu a fost uşoară. Au mers într-un loc periculos, iar cel mai mult s-au temut de reacţia celor dragi.

Dr. Corina Georgescu, medic specialist ATI: Iniţial nu am vrut să îmi anunţ părinţii, am vrut să le spun după ce plec, bine că nu am făcut-o pentru că s-a mediatizat tot şi ar fi aflat din presă, au reacţionat foarte drăguţ, mi-au spus că sunt mândri de mine şi că mă aşteaptă acasă.

15 medici şi asistente din România au lucrat timp de 17 zile în spitale din Lombardia, zona cea mai afectată din Italia de pandemia de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici