Boom de bebeluşi în perioada Covid? Datele din Australia nu confirmă teoria

  • Rata de fertilitate din Australia a scăzut la un nivel minim record anul trecut.
  • Rata totală de fertilitate a atins un minim istoric de 1,58 copii pe femeie.
296 afișări
Imaginea articolului Boom de bebeluşi în perioada Covid? Datele din Australia nu confirmă teoria

Boom de bebeluşi în perioada Covid? Datele din Australia nu confirmă teoria

Rata de fertilitate a Australiei continuă să scadă vertiginos, numărul naşterilor înregistrate scăzând sub 300.000 pentru prima dată în ultimii 14 ani, scrie The Guardian.

Cifrele publicate miercuri de Biroul Australian de Statistică arată că anul trecut au fost înregistrate 294.369 de naşteri, o scădere de 3,7% faţă de 2019. Scăderea din anul precedent a fost de 3%.

Rata totală de fertilitate (TFR) a scăzut la un nivel minim record de 1,58 copii pe femeie.

Directorul demografic al ABS, Beidar Cho, a declarat că numărul mai mic de naşteri în majoritatea regiunilor poate fi atribuit în mare parte „unui an marcat de restricţii COVID-19".

La rândul său, Aude Bernard, lector superior la Facultatea de Ştiinţe ale Pământului şi Mediului de la Universitatea din Queensland, a declarat că natalitatea a fost probabil cea mai scăzută din ultimul secol. În opinia lui Bernard, această etapă va fi de scurtă durată şi va exista o creştere a numărului de persoane care pur şi simplu au amânat să aibă copii din cauza incertitudinii de dinaintea pandemiei.

Scăderea ratei de fertilitate a fost cea mai mare în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, scăzând cu aproape două treimi. Copiii născuţi de femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 44 de ani aproape că s-au triplat, ajungând la 15,2 la 1.000 de femei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici