Coronavirus în lume LIVE UPDATE 14 august: Germania raportează 1.449 de noi cazuri. SUA au refuzat vaccinul lui Putin

  • Coreea de Sud înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri din aprilie şi până acum
  • Noua Zeelandă închide două şcoli după ce doi elevi s-au infectat cu noul virus
  • Rusia a confirmat joi 5.102 de noi cazuri cu coronavirus.
  • Rusia se oferă să ajute SUA cu vaccinul „Sputnik V”, americanii spun că nu
2097 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 14 august: Germania raportează 1.449 de noi cazuri. SUA au refuzat vaccinul lui Putin

Rusia a confirmat joi 5.102 de noi cazuri cu coronavirus

Noile cazuri au dus totalul de cazuri al ţării la 907.758, scrie The Moscow Times.

Cel mai mare număr de cazuri noi au fost înregistrate la Moscova şi în regiunea Sverdlovsk, localizată în Munţii Urali.

Venezuela a anunţat astăzi cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de coronavirus

Venezuela a raportat joi 1.281 de cazuri noi cu Covid-19, cea mai mare creştere zilnică a infecţiilor, potrivit vicepreşedintelui ţării, Delcy Rodriguez.

Numărul total de cazuri confirmate în Venezuela este de 8.725.

Autorităţile au raportat şi 18 decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total al deceselor confirmate de la începutul pandemiei la 259.

Joi a fost a patra zi la rând în care ţara a raportează cel mai mare număr zilnic de infecţii cu Sars-Cov-2.

Japonia raportează 1.177 de cazuri noi de coronavirus

Japonia a raportat joi 1.177 de cazuri noi de Covid-19 şi 10 decese, potrivit ministerului sănătăţii din ţară. Noile infecţii ridică totalul confirmat la nivel naţional al Japoniei la 52.929 de cazuri şi 1.086 de decese.

Noua Zeelandă a raportat 12 cazuri noi, dintre care doi elevi

Noua Zeelandă a raportat 12 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat oficialii din sănătate.

Noile cazuri au fost transmise local, a declarat directorul general al sănătăţii din Noua Zeelandă, Dr. Ashley Bloomfield, în cadrul unei conferinţe de presă.

Printre noile cazuri se numără şi doi elevi. Cele două şcoli unde învăţau elevii au fost închise, în acelaşi timp autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică, potrivit Bloomfield.

Bloomfield a anunţat, de asemenea, că joi au fost efectuate 15.703 de teste de coronavirus – cel mai mare număr de teste prelucrate într-o singură zi. 

Coreea de Sud înregistrează peste 100 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr raportat din aprilie

Coreea de Sud a înregistrat joi 103 noi cazuri de coronavirus, au anunţat centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), potrivit CNN.

Este pentru prima dată când ţara a raportat peste 100 de cazuri noi zilnice de la 1 aprilie.

Printre noile cazuri, 85 au fost transmise local, iar 18 au fost importate, a declarat vicepremierul Sănătăţii, Kim Ganglip, în cadrul unui briefing.

Germania a raportat miercuri 1.449 de infecţii noi cu noul virus Sars-Cov-2

Germania a raportat 1.449 de cazuri noi de Covid-19, ceea ce a adus totalul ţării la 221.413, relatează Institutul Robert Koch.

Până în prezent, în Germania, 9.221 de persoane au decedat după ce au contractat noul coronavirus, dintre care 14 au fost raportate în ultimele 24 de ore, scrie The Guardian.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie, când RKI a raportat peste 6.000 de cazuri zilnice. Creşterea numărului de infectări urmează după relaxarea restricţiilor şi relansarea călătoriilor într-o mare parte a Europei.

Putin le-a oferit americanilor vaccinul rusesc, însă SUA spune nu

Oficialii ruşi de la Moscova au declarat pentru CNN că oferă SUA "cooperare fără precedent" pentru a accelera accesul la vaccinuri şi tratamente Covid-19 eficiente. În replică, SUA spune că în prezent „nu este deschisă progreselor medicale ruse”.

Purtătoare de cuvânt a preşedintelui american, Kayleigh McEnany, a declarat joi că Donald Trump a fost informat despre noul vaccin rusesc. Ea a spus că vaccinurile americane trec prin faza 3 de testare "riguroasă" de standarde înalte.

În China a fost descoperit virusul COVID-19 pe puiul importat din Brazilia

Urme de coronavirus au fost descoperite în timpul unui control de rutină asupra puiului importat din Brazilia, au anunţat joi autorităţile chineze.
Virusul a fost prezent pe aripile de pui îngheţate care au fost preluate pentru testare marţi, detaliază un comunicat al primăriei din Shenzhen.

În provincia Anhui (est), primarul oraşului Wuhu a anunţat joi că virusul a fost depistat pe ambalajele de creveţi din Ecuador. Aceste pachete erau păstrate în congelatorul unui restaurant din oraş.

Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, un vaccin anti-COVID, dezvoltat de AstraZeneca

AstraZeneca a semnat un acord cu firma de biotehnologie mAbxience al grupului INSUD pentru a produce iniţial 150 de milioane de doze de vaccin pentru America Latină, cu excepţia Braziliei, a spus guvernul argentinian.

„Producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune”, spune preşedintele argentinian.

Pandemia aduce primele restricţii pentru fumători

După avertismentele experţilor care spun că fumul poate transporta particule cu Covid-19, Galicia devine prima regiune din Spania care aplică norme stricte pentru fumători în spaţiile publice.
Aceştia nu mai au voie să fumeze la terase şi nici pe străzile pe care sunt prea multe persoane şi nu se poate păstra distanţa de securitate.

Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele guvernului regional din Galicia, Alberto Núñez Feijóo, iar măsura intră în vigoare în toate provinciile comunităţii autonome (La Coruña, Lugo, Pontevedra şi Ourense).

Institutul german Robert Koch retrage de pe site-ul său anunţul privind apariţiei unui vaccin în toamnă

Institutul Robert Koch (RKI), care reprezintă autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a retras miercuri un raport care susţinea că punerea în circulaţie a unui vaccin contra coronavirusului este foarte apropiată.  Agenţia de sănătate publică a declarat că publicarea documentului s-a făcut din greşeală.

Documentul, care acum a fost scos de pe site-ul institutului, a fost o versiune mai veche a unui document la care agenţia a lucrat mai demult, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului.

Igor Dodon negociază cu Rusia obţinerea vaccinului împotriva noului coronavirus

Negociăm pentru a obţine acest vaccin de săptămâna trecută, când am fost la Moscova. Există şanse mari să primim acest vaccin. Desigur, este de dorit ca acesta să fie accesibil pentru toţi cetăţenii, dar lucrătorii din domeniul sănătăţii ar trebui să fie primii. Şi, de asemenea, cei care sunt şi pe prima linie - poliţiştii de frontieră, poliţişti, profesori"

Cercetătorii spun că 13% dintre persoanele din Londra au avut COVID-19

Prevalenţa infecţiilor a părut a fi cea mai ridicată în Londra, unde 13% dintre oameni au avut anticorpi.

Primul ministru Boris Johnson a prioritizat timpuriu testele pentru anticorpi considerate ca fiind un aspect esenţial în lupta cu pandemia. Totuşi, în timp ce sunt utile pentru studiile populaţiei, oamenii de ştiinţă spun că marja de eroare pentru teste le face nesigure pentru utilizarea la nivel individual.

Germania a înregistrat cele mai multe noi infectări din ultimele 3 luni

Conform datelor de la Universitatea John Hopkins, Germania are în total peste 220.000 de cazuri de Covid-19, cu un vârf de 7000 de cazuri zilnice, la sfârşitul lui martie.

Copiii, mai rezistenţi la COVID0-19. Ipoteza emisă de o pediatră din SUA

La mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei, Naomi emite o ipoteză şoc: copiii din clase primare şi adolescenţii nu sunt la fel de expuşi în faţa noului coronavirus şi nici nu par să îl transmită la fel de repede ca şi adulţii. Medicul face aceste afirmaţii bazânduse pe mai multe studii clinice realizate în ultima perioadă. Naomi a ajuns la concluzia că riscul de transmitere al noului coronavirus în scoli nu sunt copii ci adulţii.

OMS te anunţă că există 28 de vaccinuri în faza testării clinice

OMS a adunat într-un tabel toate vaccinurile anti SARS-CoV-2 şi ţi le-a arătat şi ţie. Din cele 167 de vaccinuri, 28 se află în fază clinică, adică s-a început testarea pe oameni. Bogdan Tamba este coordonatorul Centrului Avansat de Cercetare Dezvoltare în Medicina Experimentală din capitala Moldovei şi îţi spune că faza clinică a testării unui vaccin are trei etape.

Studenţii belgieni îşi vor face singuri teste de salivă, ca parte a unui mare experiment de testare COVID-19

Mii de studenţi de la o universitate belgiană vor colecta săptămânal, începând din septembrie, o probă de salivă pentru un test rapid COVID-19, care să înlocuiască tampoanele de exsudat nasofaringian, cel mai des utilizate acum - unul dintre cele mai mari experimente europene asupra unei noi metode de testare.

Schema-pilot ar putea fi aplicată în alte universităţi, şcoli sau companii dacă se dovedeşte eficientă în identificarea mai rapidă a grupurilor de infectări în rândul studenţilor, au declarat pentru Reuters cercetătorii şi oficiali guvernamentali belgieni.
Belgia, care este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie,  intenţionează ca din toamnă să-şi consolideze capacitatea de testare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici