India a interzis exporturile de hidroxiclorochină, sub toate formele sale! Ce soluţii mai are România?

  • India a interzis exportul hidroxiclorochinei, cu excepţia cantităţilor din contractele deja încheiate pe care trebuie să le onoreze
  • În acelaşi timp India a interzis şi exportul substanţelor active care stau la baza acestui medicament folosit pentru pacienţii cu Covid 19
  • Conducerea Antibiotice Iaşi spune că ar putea aduce substanţă activă din China pentru a putea produce hidroxiclorochină
  • Reprezentanţi SANOFI: Orice utilizare a acestui medicament în tratarea Covid 19 este considerate o utilizare “off label”
15495 afișări
Imaginea articolului India a interzis exporturile de hidroxiclorochină, sub toate formele sale! Ce soluţii mai are România?

India a interzis exporturile de hidroxiclorochină, sub toate formele sale! Ce soluţii mai are România? - DE PUBLICAT SITE

Exportul medicamentului sub toate formele sale este interzis “ fără nicio excepţie”  şi cu efect imediat. Asta spune un ordin al Direcţiei Generale a Comerţului Exterior din India, conform bloomberg.com.

Cert este că Autoritatea de reglementare a comerţului din India a restricţionat încă de luna trecută livrările medicamentului în străinătate, cu câteva excepţii cum ar fi motive umanitare sau onorarea contractelor deja existente.

Interdicţia reflectă preocuparea tot mai mare a Indiei cu privire la răspândirea rapidă a virusului.

La o conferinţă de presă de sâmbătă preşedintele Donald Trump a spus că a vorbit cu premierul indian Narendra Modi şi a făcut apel pentru onorarea comenzii făcute deja de SUA. Trump a mai spus că guvernul federal a strâns deja milioane de doze de hidroxiclorochină pentru pacienţii cu Covid 19.

Asta deşi nu există nicio dovadă ştiinţifică concludentă conform căreia hidroxiclorochina poate trata infecţia cu Covid 19, iar medicamentul nu a fost aprobat de FDA din SUA ( Administraţia pentru Alimente şi Medicamente) . Totuşi, Trump le-a transmis oamenilor că ar trebui să o ia şi că nu au nimic de pierdut.

Într-un comunicat trimis mediafax, compania SANOFI, care produce medicamentul Plaquenil şi care a donat statului român 18.000 de cutii cu acest tratament, a explicat că

“nu există dovezi clinice suficiente pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea sau siguranţa clinică a hidroxiclorochinei (sau clorochinei) în tratarea afecţiunii COVID-19. Rezultatele preliminare ale diverselor studii independente necesită analize suplimentare şi studii clinice mai robuste şi mai ample pentru a evalua raportul beneficiu/risc al medicamentului Plaquenil în tratamentul COVID-19.

Orice utilizare a acestui medicament în tratarea afecţiunii COVID-19 este considerată o utilizare “off-label” (în absenţa unei autorizaţii de punere pe piaţă pentru indicaţia tratamentul afecţiunii COVID-19)”.

Cu toate acestea, hidroxiclorochina este un medicament prevăzut în protocoalele de tratament aplicate pacienţilor din România.

Medicamentul ar putea fi produs de Antibotice Iaşi, aşa cum a explicat pentru mediafax Ioan Nani, directorul companiei. Numai că, în noul context negocierile cu India pe care le avea Antibiotice Iaşi pică. Ar mai exista însă o variantă.

Avem în continuare discuţii cu o companie din Germania care are o filială în China, încercăm să aducem şi noi, la rândul nostru, fie comprimate, fie substanţe active. Este o acţiune a noastră, dorim să fim de ajutor, conştienţi fiind că acest medicament, totuşi, nu a demonstrat nimeni că duce la eradicarea Covidului, este un tratament adjuvant, spune directorul Antibiotice Iaşi. 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici