Mutaţia suferită de SARS-CoV-2 poate fi mult mai contagioasă decât virusul în sine. Concluziile unui studiu american

  • Oamenii de ştiinţă au analizat mutaţiile COVID-19 în peste 5.000 cazuri din spitalul din Houston
  • Mutaţia a apărut în Europa în luna februarie şi s-a răspândit rapid în restul lumii
  • Unele studii arată că noua tulpină este mult mai infecţioasă decât prima formă
7326 afișări
Imaginea articolului Mutaţia suferită de SARS-CoV-2 poate fi mult mai contagioasă decât virusul în sine. Concluziile unui studiu american

Mutaţia suferită de SARS-CoV-2 poate fi mult mai contagioasă decât virusul în sine. Concluziile unui studiu american

O mutaţie a noului coronavirus poate fi mult mai contagioasă decât SARS-CoV-2 în sine. Cel puţin, asta susţin cercetătorii americani, conform Daily Mail.
Un studiu care a analizat mai mult de 5.000 de pacieni de la un spital din Texas arată că 99,9% din infecţii au fost cauzate de mutaţia nouă, numită D614G. 
 
Teoria conform căreia SARS-CoV-2 poate suferi mutaţii mult mai contagioase nu este nouă, a apărut în Wuhan anul trecut. 
 
D614G este cea mai des întâlnită tulpină a noului coronavirus şi cea mai contagioasă, totodată.
 
Cum s-a răspândit atât de rapid în întreaga lume? Rutele internaţionale au dus la situaţia din prezent: cel puţin 85% din cazurile globale au mutaţia. Specialiştii încearcă să descopere dacă mutaţia D614G a devenit deja principala formă a virusului.
Mutaţia este una mică şi simplă: un aminoacid din componenta virusului se transformă în aminoacid G.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici