O ţară europeană anunţă amânarea noului an şcolar din cauza statutului „incert” al pandemiei de coronavirus

  • Muntenegru va amâna începutul anului şcolar cu o lună, din cauza statutului „incert” al pandemiei coronavirusului, a declarat astăzi ministerul educaţiei.
  • Ţările din Balcani propun abordări diferite în privinţa noului an şcolar, după o vară care a înregistrat creşteri ale cazurilor de COVID-19.
  • O dată de început regulată prezintă riscuri pentru sănătatea copiilor”, a declarat ministerul educaţiei, anunţând că prima zi de şcoală va fi mutată de la 1 septembrie la 1 octombrie, relatează AFP.
2922 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană anunţă amânarea noului an şcolar din cauza statutului „incert” al pandemiei de coronavirus

O ţară europeană anunţă amânarea noului an şcolar din cauza statutului „incert” al pandemiei de coronavirus

În Serbia, ţară vecină atât cu Muntenegru cât şi cu România, care a fost mult mai afectată de virus, guvernul a decis recent să lase părinţii elevilor din primele patru clase să aleagă dacă îşi trimit copiii la şcoală sau vor continua cursurile online în toamnă.

Ca şi în alte părţi din regiune, cursurile din Muntenegru s-au ţinut online după apariţia cazurilor în luna martie.

Ţara care a adus numărul de noi infectări până la zero pentru o perioadă în luna mai, a înregistrat o creştere a cazurilor în perioada verii, ajungând acum la aproximativ 4.000 la o populaţie de doar 620.000 de oameni.

Sectorul turistic crucial pentru economia ţării Adriatice a fost lovit puternic, autorităţile au încercat să uşureze declinul economic prin redeschiderea recentă a graniţelor pentru turiştii din statele vecine din Balcani şi Rusia care este una dintre cele mai importante pieţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici