România trimite o nouă tranşă de doze AstraZeneca în Republica Moldova

  • Un lot de vaccin anti-Covid ajunge sâmbătă în Republica Moldova.
  • Este vorba despre 132.000 de doze acordate sub formă de ajutor umanitar.
  • Până la prezent, în Moldova au mai ajuns peste 70.000 de doze donate de România.
716 afișări
Imaginea articolului România trimite o nouă tranşă de doze AstraZeneca în Republica Moldova

România trimite o nouă tranşă de doze AstraZeneca în Republica Moldova

132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat sâmbătă către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

Până în prezent, Guvernul României a trimis două tranşe de 72.000 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. Ajutorul umanitar, sub formă de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici