Video Românul care încearcă să coasă o ţară frântă de pandemie

  • Un croitor român stabilit în Italia face gratuit măşti de protecţie
  • Ştefan Gabriel Ilasi lucrează la un hotel de pe Insula Ischia
  • Măştile cusute de român au ajuns inclusiv la carabinierii italieni
1448 afișări

Ştefan e din Urziceni, dar de 15 ani trăieşte în Italia. Lucrează la hotel de pe Insula Ischia. E croitor, o meserie extrem de utilă în această perioadă.

„M-am gândit să ajut pe toate persoanele pe care le pot. Am început să fac măşti. Prima dată am făcut zece, după aceea cererea a fost enormă, nu am făcut faţă”, spune Ştefan Gabriel Ilasi. 

Asta chiar dacă face măşti de dimineaţa şi până seara.

„Le fac din stofă, ele sunt lavabile, adică se spală”, explică românul. 

Fiecare mască ieşită din mâinile lui Ştefan e o bucăţică din uriaşa recunoştinţă pe care Ştefan o are pentru ţara care l-a primit cu braţele deschise şi care îi e acum casă.

Măştile au ajuns mai întâi la prietenii şi cunoscuţii lui Ştefan, dar în ultima vreme, chiar şi carabinierii vin să îl întrebe dacă îi poate ajuta să se protejeze cât sunt la datorie. Iar românul încearcă să îi ajute pe toţi, fără să primească nimic în schimb, decât mulţumiri.

Cu aproximativ 75.000 de cazuri de coronavirus confirmate, Italia se apropie de numărul de îmbolnăviri înregistrat în China. Aproximativ 10% din cei infectaţi au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici