Video Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie, a deschis porţile Casei Magicianului

Andrei Teaşcă a inaugurat vineri seară, 1 aprilie, Casa Magicianului, un concept nou ce îmbină show-urile şi cursurile de magie pentru copii, cafeneaua şi petrecerile private. Casa Magicianului este chiar locuinţa sa.

801 afișări

Teatrul de Magie a inaugurat oficial Casa Magicianului, un nou spaţiu dedicat exclusiv iluzionismului pentru tineri şi copii, pe 1 aprilie, printr-un eveniment la care au participat, alături de copiii lor şi vedete, precum cântăreţul Dinu Maxer şi Adina Halas Hugeanu, fosta prezentatoare tv, actuala realizatoare a emisiunii "Trăieşte Smart", difuzată de radioul Smart FM.

În cadrul evenimentului, copiii prezenţi s-au putut bucura de două mici spectacole de magie, separat, dar şi alături de părinţii lor. De asemenea, magicienii Andrei Teaşcă şi Emil Drăgan i-au distrat pe adulţi cu diverse trucuri.

Magicianul "a dat din casă", oferind şi informaţii care nu au fost făcute publice deocamdată, printre care faptul că locuieşte în acel spaţiu.

 

 

Totodată, a dezvaluit secretul pe care îl va pregăti publicului: "Din toamnă încercăm să punem la cale un spectacol de magie, plus fashion, împreună cu designerul Daniela Gogu, care are un atelier. Încercam să punem la punct un show care nu s-a mai realizat până acum, o combinaţie de magie, prezentare de modă şi muzică clasică, operetă live".

De asemenea, Asociaţia Teatrul de Magie are sediul tot la Casa Magicianului, pe strada Vasile Lascăr 132. Teaşcă şi-a manifestat mulţumirea faţă de directorii de teatre care le-au găzduit spectacolele, fiindcă Teatrul de Magie nu a avut niciodată un sediu propriu-zis, până acum.

Andrei Teaşcă a povestit pentru MEDIAFAX cum a ajuns la ideea pentru "Casa Magicianului".

"Este un concept nou (...) Casa Magicianului nu este chiar un local, nu este o locaţie pur şi simplu, este un concept...pentru că îmi place să-mi îndeplinesc dorinţele. Am avut două dorinţe... să fiu acompaniat de o orchestră. Iar asta s-a întâmplat în 2010, când în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă am realizat un spectacol de magie cu muzică clasică. După care am avut o altă dorinţă: un Magic Bar unde pasionaţii de magie să se întâlnească şi să facă schimb de experienţă. Iar asta s-a întâmplat în 2015. Şi chiar am deschis Houdini Magic Bar, pe Calea Victoriei. Dar ceea ce s-a întâmplat mi-a dat un alt drum şi o altă temă. Acolo organizam workshop-uri pentru copii şi au venit copilaşi care şi-au dorit să-şi facă ziua, să facă tot felul de petreceri. Dar nu aveam spaţiu acolo şi am decis să caut un loc care să se plieze pe această idee", a explicat acesta.

"Şi iată-ne după un an şi jumătate, în 2016, în postura de a inaugura acest spaţiu pe care l-am intitulat Casa Magicianului pentru că...să vă zic un secret: eu şi locuiesc aici (...) într-un loc secret, undeva", a dezvăluit magicianul.

Acesta a afirmat că este vorba despre un "concept nou", referindu-se la Casa Magicianului, locul cu o atmosferă caldă în care copiii şi tineri pot lua lecţii de magie, pot cumpăra trucuri de la spectacole, pot interacţiona cu iluzioniştii, iar părinţii lor pot sta la o cafea în tot acest timp – "Casa Magicianului este un concept unic în Europa de Est. Noi am participat la un festival la Sofia, acum doi ani de zile, iar un magician de acolo, bulgar, avea un spaţiu unic aşa cum există în America, Magic Castle. Un spaţiu special pentru spectacolele şi festivalurile de magie, dar şi restaurant. Totuşi, parcă lipsea ceva – contactul cu oamenii obişnuiţi, cu publicul. Eu mi-am dorit ca oamenii să vină să ne vadă, noi să-i facem o cafea, să-i arătăm un truc, să stăm de vorbă cu el, ceea ce în teatre nu se poate întâmpla. Ne-am dorit un loc în care să putem comunica direct cu spectatorii noştri. Nu există aşa ceva în Europa de Est, pentru că toate spectacolele, colocviile de magie sunt strict adresate magicienilor sau pasionaţilor de magie".

"Casa Magicianului o să funcţioneze cu workshopuri, petreceri private pentru copii, petreceri pentru adulţi - pentru că am avut cereri - organizate în cafeneaua de la parter. Până la inaugurare am avut deja trei cereri", a adăugat Andrei Teaşcă.

 

Întrebat de MEDIAFAX în cât timp a reuşit să amenajeze noul loc şi care a fost investiţia, acesta a răspuns: "A fost o casă preluată în paragină, dar solidă. Am ţinut neapărat să fie în zona de centru şi am renovat-o de la zero într-un timp record, zic eu, de patru luni". În legătură cu banii investiţi, nu a dorit să ofere suma exactă, dar a precizat că a fost vorba despre "zeci de mii de euro", adăugând că mai sunt detalii de pus la punct, surprize pentru publicul care va vizita Casa Magicianului.

Totodată, a menţionat că prin ajutorul unui prieten această afacere-pasiune a fost "propulsată", ajutându-i să realizeze câţiva paşi înainte – "Avem un prieten care, având un copil pasionat de magie, a făcut o donaţie pentru noi; o donaţie care ne-a propulsat şi am reuşit să facem câţiva paşi, inclusiv cu această Casă a Magicianului".

Magicianul a explicat cum îi va "funcţiona" casa: "La etaj se întâmplă toate chestiile astea minunate pentru copilaşi, e un mic spaţiu unde se poate mânca, e acel spaţiu cu scenă, cortină...un mini teatru de magie. Iar în zona de parter, unde e şi curtea, şi cafeneaua, părinţii pot sta relaxaţi la o cafea, iar prin intermediul unor camere de filmat şi a unui monitor, ei pot să vizioneze spectacolul de sus, ce fac copilaşii, deci pot chiar să-i supravegheze".

Potrivit lui Andrei Teaşcă, în fiecare duminică de la ora 11:00 este "rezervată o zonă liberă, astfel copiii să vină cu părinţii la spectacol". Biletele pentru aceste spectacole costă între 15 şi 35 de lei.

De asemenea, cursurile, în funcţie de complexitate, costă aproximativ 250 de lei pe luna, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani şi până în 10-14 ani. Iar pentru tinerii de peste 18 ani, cursurile costă în jur de 400 de lei pe luna.

"Noi le acordăm gratuit şi anumite trucuri, informaţii şi secrete care ţin de meseria noastră. Mă refer la secretele de prezentare, la mijloacele actoriceşti pe care odată ce le-au dobândit, pot exista într-o formă de show, de spectacol", a precizat magicianul.

Din echipa Casei Magicianului face parte şi Emil Drăgan – cel mai vechi cursant (opt ani) al cursurilor Academiei de Magie, acum magician profesionist şi primul român care a participat la Campionatul Mondial de Magie, ediţia de vara trecută.

Alături de el, Ştefania Bănică, este o fostă balerină la Operă, despre care Andrei Teaşcă a spus: "pasionată de toată această nebunie, a fost cu mine prin toate contractele şi este jumătate din tot ceea ce reprezintă Teatrul de Magie". "Nu vă ascund că am avut o relaţie; am fost împreună timp de 15 ani", a menţionat acesta.

Tot din trupa Teatrului de Magie face parte, din vara anului 2015, şi Cezara Munteanu, studentă la UNATC. Aceasta a participat, alături de trupă, reprezentând România, la Expo Milano.

"Am cam realizat ceea ce era de realizat, de la introducerea în nomenclator a meseriei, la înfiinţarea unui teatru de gen, teza mea de doctorat cu Teatrul de Magie-inovaţie în artele spectacolului, până la Casa Magicianului. Astfel că din toamnă o să pornim la un alt drum, un spectacol inedit", a "ameninţat" magicianul.

Andrei Teaşcă a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematrografica I.L. Caragiale, la clasa Mircea Albulescu în anul 1999.

"Am fost la Dan Puric în trupă în timpul studenţiei. Pasionat de tot ceea ce înseamnă mişcare scenica, am adus iluzionismul în combinaţiile de mişcare scenică, cu balet şi muzică. Acela a fost începutul combinaţiei de teatru şi iluzionism şi aşa s-a născut Teatrul de Magie, în anii 2000", a explicat magicianul.

Întrebat de MEDIAFAX care este magicianul sau iluzionistul pe care il admiră, Andrei Teaşcă a răspuns: "David Coperfield este 'dumnezeul magiei', cel care a revoluţionat arta magiei, a îmbinat artistic principiile de bază ale iluzionismului şi le-a ridicat la un rang modern".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici