Atac cibernetic de amploare asupra bazei de date a producătorului de jucării pentru copii VTech

Compania producătoare de jucării pentru copii VTech Holdings Ltd a fost vizată de un atac cibernic care a expus datele a 6.4 milioane de copii, considerat a fi cel mai mare atac de acest tip care a vizat minori, potrivit reprezentanţilor companiei, informează agenţia de presă Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic de amploare asupra bazei de date a producătorului de jucării pentru copii VTech

Atac cibernetic de amploare asupra bazei de date a producătorului de jucării pentru copii VTech (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Compania cu sediul central în Hong Kong a declarat, marţi, că atacul asupra bazei de date pentru aplicaţia Learning Lodge şi sistemul de meesagerie Kid Connect a afectat circa 6.4 de milioane de copii faţă de cei 4.9 milioane de adulţi vizaţi după cum anunţase compania vineri.

VTech a anunţat că profilurile copiilor expuşi atacului cibernetic includ numele, genul şi data naşterii, iar cele ale adulţilor conţin date precum numele, adresa de e-mail, întrebările pentru recuperarea parolei, adresa IP şi parole.

Cei mai mulţi clienţi ai VTech afectaţi de atacul cibernetic sunt din Statele Unite, fiind urmaţi de cei din Franţa, Marea Britanie, Canada, Spania, Belgia şi Olanda.

Experţii în securitate au declarat că, dată fiind amploarea atacului cibernetic, se aşteaptă ca guvernele să efectueze verificări la VTech şi la alte companii producătoare de jucării în vederea consolidării securităţii acestora.

"Dezvăluirea amplorii atacului este îngrijorătoare", a subliniat Jaclyn Falkowski, un purtător de cuvânt al Parchetului general din Conneticut.

Guvernele statelor americane Conneticut şi Illinois au anunţat, luni, că intenţionează să investigheze scurgerea de informaţii. Şi anchetatorii din Hong Kong efectuează cercetări în acest caz.

"Această scurgere de informaţii este coşmarul unui părinte, coşmar de dimensiuni gigantice", a declarat Seth Chromick, un expert în ameninţări ale securităţii online de la compania vArmour.

"Este nevoie de o abordare diferită în privinţa securităţii din partea tuturor organizaţiilor", a subliniat Chromick.

Potrivit site-ului de ştiri din domeniul tehnologic, Motherboard, care a anunţat atacul cibernetic de săptămâna trecută, persoana care a revendicat atacul ar fi declarat că "nu se poate face nimic" cu datele furate.

Însă experţii sunt sceptici faţă de această afirmaţie, susţinând că datele furate în urma atacului cibernetic ar putea valora milioane de dolari.

Justin Harvey, şef de securitate pentru Fidelis Cybersecurity, a precizat că datele furate valorează de la un dolar la patru dolari pe piaţa neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici