BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

Grupul BBC a fost criticat pentru că a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui număr de 150 de senior manageri, fapt care a afectat trustul media britanic.

89 afișări
Imaginea articolului BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline

BBC, criticat pentru acordarea unor salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Un raport al Biroului Naţional de Audit din Marea Britanie arată că, în perioada decembrie 2009 - decembrie 2012, au fost plătite 10 pachete salariale compensatorii care au totalizat 20% din cele 25 de milioane de lire sterline, informează bbc.co.uk.

BBC spune, însă, că economiile pe care le-a făcut prin reducerea numărului de senior manageri depăşesc totalul acestor pachete salariale compensatorii.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus: "Aceste plăţi datează din altă epocă şi în prezent încercăm să le punem capăt". "Cred că BBC a pierdut şirul plăţilor în ultimii ani. Am spus deja că limităm salariile compensatorii la 150.000 de lire sterline şi am început să îmbunătăţim procedurile", a mai spus acesta.

BBC a anunţat, în aprilie, că existau discuţii pentru a reduce pachetele salariale compensatorii la 150.000 de lire sterline sau venitul pe 12 luni, care oricum ar fi constituit o sumă mai mică.

Potrivit raportului, un director general adjunct ar fi primit un pachet salarial compensatoriu de 949.000 de lire sterline, un director de departament - 866.300 de lire sterline, un Chief Operating Officer (COO) - 680.400 de lire sterline etc.

Pe de altă parte, BBC estimează că economiile rezultate în urma acestor reduceri de personal, în aceeaşi perioadă de trei ani care a precedat decembrie 2012, s-au ridicat la 35 de milioane de lire sterline.

Totodată, Biroul Naţional de Audit arată că BBC a depăşit sumele deja generoase acordate ca salarii compensatorii, fapt care a afectat financiar trustul media britanic. Totuşi, limitările impuse de noul director, Tony Hall, sunt un semn că situaţia se schimbă în bine.

Acelaşi raport arată că numărul senior managerilor a scăzut de la 660 la 445 în perioada menţionată.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a spus că acesta "sprijină foarte mult poziţia pe care Maria Miller (fostul director general al BBC, n.r.) a avut-o faţă de politicile salariale".

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici