Bursele Superscrieri: 18.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie şi proiecte jurnalistice de profunzime pe tema violenţei domestice

Cea de-a doua ediţie a programului Bursele Superscrieri/BRD oferă 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale jurnalistice despre educaţie, iar cea de-a treia ediţie a Burselor Superscrieri/Avon oferă 3 burse a câte 2.000 de euro şi susţinere editorială pentru realizarea unor materiale jurnalistice care să aducă noi perspective asupra fenomenului violenţa domestică.

157 afișări
Imaginea articolului Bursele Superscrieri: 18.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie şi proiecte jurnalistice de profunzime pe tema violenţei domestice

Bursele Superscrieri: 12.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie şi proiecte jurnalistice de profunzime pe tema violenţei domestice

Bursele Superscrieri/BRD 

România este o ţară a polarităţii educaţiei: în timp ce câţiva elevi de top obţin punctaje foarte mari la testele naţionale şi internaţionale şi plasează România printre primele ţări din lume la olimpiadele internaţionale, aproape 50% dintre elevi nu reuşesc să îndeplinească baremele minime la examenele naţionale. Cum se echilibrează acest sistem şi cum preţuieşte el, în cele din urmă, viaţa unui copil care petrece în medie 15 ani în învăţământul preuniversitar?

Fundaţia Friends For Friends şi BRD – Groupe Société Générale readuc o temă esenţială pentru interesul public în atenţia jurnaliştilor şi a autorilor români de non-ficţiune: educaţia formală/sistemul de învăţământ preuniversitar de stat. Cea de-a doua ediţie a programului Bursele Superscrieri/BRD oferă 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale jurnalistice pe această temă.

Scopul organizatorilor este să aducă în dezbatere aspecte revelatoare pentru majoritatea dintre noi, cei care beneficiem de acest sistem, care să poată constitui un punct de plecare pentru modele de urmat în viitor. Exemplele de proiecte căutate pornesc de la explorarea întrebărilor şi a temerilor pe care le au părinţii în ceea ce priveşte viitorul şcolii şi al copiilor lor, sau a acelor aspecte care ne pot face să înţelegem cum şi de unde pot veni formulele de reformare a sistemului din interior (fie că ne referim la modele de management, la relaţia profesor-elev, la cei care experimentează sau la modele concrete de performanţă).

Pe lângă noile perspective asupra sistemului de învăţământ pe care pune accent ediţia curentă, programul subliniază şi rolul important al susţinerii autorilor români buni în a duce radiografia acestui sistem la următorul nivel.

Poate câştiga o bursă Superscrieri/BRD orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu format din jurnalişti - Simona Tache (simonatache.ro), Irina Păcurariu (TVR), Florin Negruţiu (Republica.ro), Mihnea Măruţă (Pressone.ro), Paul Radu (RISE Project), Teodor Tiţă (Mediafax), Vlad Mixich (Hotnews) - şi un reprezentant BRD (Flavia Popa, Secretar General).

Organizatorii vor sprijini bursierii în realizarea celor şase materiale de substanţă, pe lângă finanţare, cu un program de mentorat şi Seminarii Superscrieri de bune practici - ambele susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.

Aplicaţiile pentru ediţia curentă sunt deschise până pe 5 mai, iar formularul de înscriere, precum şi alte detalii depre program, pot fi accesate AICI.

Bursele Superscrieri/Avon

Fundaţia Friends For Friends şi Avon România deschid înscrierile la cea de-a treia ediţie a Burselor Superscrieri/Avon, prin care oferă 3 burse a câte 2.000 de euro şi susţinere editorială pentru realizarea unor materiale jurnalistice care să aducă noi perspective asupra fenomenului violenţa domestică.

Organizatorii căută proiecte care să treacă dincolo de clişeele şi prejudecăţile care ne fac să privim cu detaşare abuzuri grave, condamnate prin Codul Penal. Provocarea pe care o lansează este de a aduce în atenţia publică această temă în variatele ei forme şi simptome, răspunzând la întrebări de genul: care sunt costurile pentru societate atunci când martorii tac, cum se manifestă aspectele mai puţin explorate (violenţa economică, socială, psihologică), sau care sunt posibilele soluţii - de la cele care presupun implicarea statului la soluţii/iniţiative venite din comunitate?

Poate câştiga o bursă Superscrieri/Avon orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu format din jurnalişti - Simona Tache (simonatache.ro), Irina Păcurariu (TVR), Florin Negruţiu (Republica.ro), Mihnea Măruţă (Pressone.ro), Paul Radu (RISE Project), Teodor Tiţă (Mediafax), Vlad Mixich (Hotnews) - şi un reprezentant AVON (Stela Toderaşcu – Commercial Marketing Manager Avon România & Moldova).

Pe lângă finanţare, bursierii aleşi vor beneficia pe perioada realizării materialelor de un program de mentorat şi Seminarii Superscrieri de bune practici, ambele susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.

Bursele Superscrieri au fost iniţiate în 2014 cu scopul de a susţine jurnaliştii în crearea de conţinut de calitate pe teme de interes public.

Aplicaţiile pentru ediţia curentă sunt deschise până pe 5 mai, iar formularul de înscriere, precum şi alte detalii depre program, pot fi accesate AICI.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici