Cel mai recent roman al Tatianei Niculescu Bran, lansat, luni, în Capitală

"Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut", cel mai recent roman semnat de Tatiana Niculescu Bran, apărut în colecţia "Ego. Proză" a Polirom, dar şi în ediţie digitală, va fi lansat luni, de la ora 18.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

106 afișări
Imaginea articolului Cel mai recent roman al Tatianei Niculescu Bran, lansat, luni, în Capitală

Tatiana Niculescu Bran (Imagine: Daniel Mihăilescu / Mediafax Foto)

Romanul "Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut" va prilejui o discuţie la care vor participa, alături de autoare, Alex Ştefănescu, Bianca Burţa-Cernat, Petre Guran şi George Simion. Moderatorul evenimentului va fi Daniel Cristea-Enache, informează editura.

Generaţia pierdută a Basarabiei interbelice se întâlneşte cu generaţia Pink Floyd a României comuniste, într-o incursiune ameţitoare în istoria personală şi în cea colectivă. Punctul lor de întâlnire: muzica lui Dimitrie Cantemir. De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se împleteşte cu vechiul, iubirea pentru trecut întâlneşte speranţa pentru viitor, într-o metamorfoză continuă a portretelor. "Domniţa" Marina şi necunoscutul basarabean îşi trăiesc povestea de dragoste într-o lume care încă mai aşteaptă ca rănile trecutului şi nedreptăţile istoriei să se vindece.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti. În 2006 a publicat primul roman non-ficţional din literatura română, "Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de "Cartea Judecătorilor".

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru "Brâncuşi contra SUA", o abordare inedită a celebrului proces cu acelaşi nume intentat de Brâncuşi statului american în 1926.

La editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat "Nopţile Patriarhului" (2011), "În Ţara lui Dumnezeu" (2012), "Spovedanie la Tanacu" (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană) şi "Cartea Judecătorilor" (ed. a II-a, 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici