Video EXCLUSIV. Chris Noth, Mr. Big din "Sex and the City": Am auzit că cei mai mari actori din lume sunt români - GALERIE FOTO, VIDEO

Duminică noapte,la Teatrul Metropolis din Bucureşti a fost „Paganini” la pătrat. Două reprezentaţii ale piesei regizorului scoţian, 29 de actori, un actor de la Hollywood. Nimeni altul decât Chris Noth. Pentru fanii săi, Mr.Big din „Sex and the City”. Un tip fără pretenţii,glumeţ,simpatic,american.

7441 afișări

În seara de duminică, 26 iunie, la Teatrul Metropolis, spectatorii bucureşteni s-au adunat în număr mare, precum speciile exotice de fluturi de noapte pentru a asista la o reprezentaţie specială a piesei „Paganini” în regia scoţianului Mick Davis.

Noaptea de 26 iunie a fost una specială, cu un invitat de marcă: actorul american Christopher Noth, cunoscut pentru rolurile sale din serialele de mare succes la public: şarmantul şi strictul Mr.Big din „Totul despre sex”, versatilul şi puternicul Peter Florrick din „The Good Wife/ Soţia perfectă”, sau temperamentalul Mike Logan din serialul poliţist „Law & Order”.

Noth a fost invitat în România de prietenul său, regizorul scoţian Mick Davis, care a montat piesa „Paganini”, în stagiunea 2014-2015, la Teatrul Metropolis. Actorul american are o relaţie de prietenie îndelungată cu Davis, de peste 20 de ani, dar cei doi lucrează şi la mai multe proiecte comune de producţie.

Înainte de reprezentaţia piesei, regizorul Mick Davis a spus într-un interviu acordat MEDIAFAX de ce seara de duminică şi reprezentaţia piesei „Paganini” a fost specială: „Este specială pentru că avem o distribuţie numărul unu. Ei sunt special. Al doilea lucru, este specială pentru că avem un invitat deosebit, care este actor la Hollywood şi prieten cu mine. Numele lui este Chris Noth. Fetele îl cunosc ca Big din «Sex and the City». Mi-a spus că vrea să vadă «Paganini» pentru că a auzit lucruri minunate despre piesă. De aceea a venit aici.”

Regizorul Mick Davis a evocat şi momentul întâlnirii cu Chris Noth: „Relaţia noastră a început acum 20 de ani. Ne-am întâlnit să facem un film împreună şi am devenit prieteni buni. Uneori se întâmplă acest lucru în industria filmului, lucrezi cu oameni şi ai o relaţie bună şi relaţia continuă. De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă, e în natura profesiei. Dar cu Chris a fost ceva special, e un tip pe cinste.”, a mai declarat Davis pentru MEDIAFAX.

Aflat în Budapesta pentru filmări la serialul „Tyrant” cu o acţiune intensă, plasată în Orientul Mijlociu, Chris Noth, în vârstă de 61 de ani, a fost aşteptat timp de mai multe ore, de fanii fideli, actorii şi jurnaliştii din Bucureşti din cauza faptului că Tarom a anulat mai multe curse internaţionale.

Astfel, actorul a aşteptat pe aeroportul din Budapesta nu mai puţin de patru ore pentru a ajunge în România, fără a ceda oboselii şi onorând promisiunea făcută regizorului Mick Davis de a-i viziona piesa de teatru montată la Bucureşti.

Noth şi-a făcut apariţia în jurul orei 21:40, în stilul său relaxat, prietenos şi glumeţ, în foaierul înţesat de lume al Teatrului Metropolis. Actorii din Piesa „Paganini” au avut astfel, duminică seară, două reprezentaţii, de la ora 19:00, conform programului Teatrului Metropolis şi de la ora 22:00, după apariţia actorului şi după succinta sa conferinţă de presă.

Înaintea vizionării piesei, Chris Noth a declarat: „Nu am avut niciodată şansa să văd «Paganini» din cauza responsabilităţilor mele din New York şi din Los Angeles. În aprilie au început filmările la «Tyrant«, în Budapesta, vecinul vostru de alături, probabil nu cel mai bun prieten al vostru. Fiind atât de aproape, am încercat să găsim un moment să ne întâlnim. Aş dori să am mai mult timp să stau să văd Bucureştiul. Va trebui să mă întoc.”

Noth, care a absolvit Yale School of Drama şi este nu doar actor în producţii hollywoodiene, ci şi actor de teatru, a declarat că ultimul rău rol jucat pe scenă a fost cel al lui Doctor Faustus de la Classic Stage din New York. De asemenea, Noth l-a evocat pe profesorul său de actorie de la Yale, regizorul Andrei Belgrader, de origine română.

Actorul a dezvăluit publicului român că va juca în două noi filme care se vor lansa în acest an: "White Girl," şi în "Chronically Metropolitan": „Primul, este un film curajos despre două tinere care vin în New York pentru prima oară şi intră în multe încrucături. Îmi aminteşte de tinereţea mea. Oamenii riscă mult când sunt tineri. Este un film frust şi curajos. Celălalt film este despre relaţia unui fiu cu părinţii săi. Fiul şi tatăl sunt ambii scriitori.”

Noth a mai adăugat: „«The Good Wife» a fost în urmă cu doi ani. Odată ce termin ceva, proiectul nu mai este, iese cu totul din mintea mea. Acum mă gândesc la «Tyrant» de pe FX. Joc rolul unui general. Cred că este un serial curajos a cărui acţiune se petrece într-o regiune imaginară din Orientul Mijlociu. Poţi să te uiţi la Siria, Irak şi să vezi aceeaşi poveste. Are lucruri politice de spus, dar dă şi un chip uman.”

Pe de altă parte, Noth a exprimat că s-a obişnuit ca numele său să fie asociat cu cel al rolului lui Mr.Big, iubitul şi soţul lui Carrie Bradshaw din serialul HBO „Sex and the City/ Totul despre sex”, dar că uneori acest lucru devine obositor. Actorul american a spus că speră că va face în viitor un rol care să eclipseze pe cel care l-a făcut celebru, dar cu care nu s-a identificat, Noth descriindu-se ca un tip care nu este preţios şi elegant ca Mr. Big, ci relaxat şi mai dintr-o bucată.

În plus, Noth a dezvăluit cum s-a simţit jucând alături de actriţa Sarah Jessica Parker: „Este o femeie minunată, deşteaptă, şarmantă, amuzantă.”, a exprimat zâmbind actorul.

Întrebat cum s-a simţit sărutând-o pe Sarah Jessica Parker, Chris Noth a răspuns: „Este mereu amuzant să săruţi o femeie de acest tip.”

În cadrul conferinţei de presă susţinută la Teatrul Metropolis, Chris Noth a avut şi un sfat pentru femei. Rugat să spună ce ar recomanda femeilor care se străduiesc să îşi menţină partenerii implicaţi în relaţii, Noth a exprimat: „Sugerez să îşi cumpere un bilet şi să vină aici în Bucureşti şi să se relaxeze pentru o vreme. Am auzit că adevăraţii bărbaţi sunt aici.”

Actorul american a dezvăluit şi care este secretul său datorită căruia se menţine în formă: „Genele bune, dar suficientă băutură pentru a mă menţine hidratat. Fac sport: joc fotbal, ski, fac jogging, boxez, baschet, înot, orice.”

Dacă înaintea piesei „Paganini”, Noth exprimase că se aştepta „la o pânză extinsă” flatându-l pre Mick Davis că „nu scrie lucrări mici”, Noth a declarat pentru MEDIAFAX, după reprezentaţie, că: „A fost o experienţă intensă. Expresivitatea piesei a fost uriaşă, chiar şi fără părţile de muzică. În privinţa mea, deşi nu înţeleg română, am citit mare parte a scenariului. Va trebui să îl recitesc. Mick se îndreptă spre un ţel mai cuprinzător, decât unul naturalist. Cu toate acestea, rolurile actorilor au fost extrem de consistente.”

Noth şi-a exprimat aprecierea faţă de actorii români şi oamenii de teatru din România: „Am auzit că cei mai mari actori din lume sunt români. Ştiu că profesorul meu de actorie Andrei Belgrader era. Ştiu că şi Andrei Şerban e din România. Există o tradiţie aici.”, punctând care sunt şi modelelor sale în lumea actoriei: Peter O'Toole, Lawrence Olivier, Ralph Richardson, Richard Harris.

Actorul american a povestit şi care sunt rolurile şi proiectele care îl atrag: „Totul începe cu textul. Trebuie să transceadă subiectele banale. Marile scrieri sunt o pânză extinsă, asta mă interesează: Shakespeare, Marlowe, Cehov. Avem scriitori contemporani minunaţi. Apoi vrei un regizor care ştii că te va provoca, care are o viziune puternică. Uneori îmi aleg rolurile bazate pe personaj. Dacă cred că personajul e bun, îl aleg din acest motiv. În prezent mă uit la ansamblu, la ceea ce înfăţişează filmul. E mereu o ruletă.”

Deşi Chris Noth este co-proprietarul unui club rock and roll din New York, acesta a declarat că nu s-ar retrage niciodată din actorie pentru a se ocupa de această afacere: „Merg acolo cu prietenii mei şi le dau de băut pe gratis. Mă bucur de muzica bună de acolo.”

Nu în ultiml rând, Chris Noth a exprimat că nu se percepe ca un sex-simbol: „Nu mă gândesc niciodată că sunt un sex-simbol. Soţia mea mă menţine umil.”, a mărturist, cu umor, actorul, înainte de a asista la reprezentaţia piesei „Paganini”.

Piesa lui Mick Davis, care este construită pe tema pactului faustic şi a legendei care circula în secolul al XVIII-lea cum că talentul marelui violonist italian ar fi fost „lucru necurat”, pentru că şi-ar fi vândut sufletul diavolului (legendă alimentată de faptul că muzicianul a refuzat împărtăşania înainte de a muri, dar şi din cauza muzicalităţii şi a virtuozităţii extreme) a durat două ore, reunind nu mai puţin de 29 de actori. Dintre aceştia s-au evidenţiat tânărul Tudor Aaron Istodor, în rolul lui Paganini, un rol romantic, un Paganini rocker, îmbrăcat în piele, cu ochelari de soare à la Joh Lennon, Gelu Niţu în rolul episcopului Janin, Claudiu Bleonţ în cel al lui Napoleon Bonaparte, rol susţinut cu mult talent şi expresivitate, dar şi Adelaida Perjoiu în rolul Eleonorei Quilici, iubita lui Paganini, un rol susţinut cu naturaleţe.

„A fost unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am văzut. Actorii români sunt extraordinari, mult mai buni decât mă aşteptam. M-am hotătât şi abia aştept să joc la Teatrul Metropolis în spectacolul «Brâncuşi» de Mick Davis, produs de George Ivaşcu.”, a dezvăluit Chris Noth pentru publicul român, ca o promisiune.

Prezent pe scenă alături de prietenul său, Mick Davis a mulţumit celor care au mizat pe piesa sa: „A fost pasiunea mea să fac această piesă, iar George Ivaşcu a făcut ca acest lucru să se întâmple. În România, teatrul este viu şi bine. Cel mai important lucru e să rişti. El a riscat cu mine, iar asta este ceea ce a ieşit”, a declarat Mike Davis alături de George Ivaşcu.

„Seara aceasta e specială pentru că eu sunt aici. Un om minunat pe care îl iubesc a stat patru ore la Budapesta aşteptând avionul pentru că îi pasă foarte mult de mine, sau pentru că vrea să-i scriu următorul serial. Habar n-am. Dar suntem norocoşi pentru că distribuţia, actorii au fost cu noi aici. Nu uitaţi, cel mai important lucru este să vă bucuraţi de poveste!”, a exprimat regizorul piesei, pe ton glumeţ, însă emoţionat.

La finalul dramei romantice care a conţinut pasaje din Capriciile lui Paganini, în versiunea violonistului Alexandru Tomescu, dar şi pasaje rock din melodia The Rolling Stones „Pleased to meet you”, Chris Noth a venit pe scenă la rugămintea regizorului Mick Davis.

„Când actorii principali joacă, toţi ceilalţi din spate, din scenă, erau vii, erau prezenţi din cauza regiei. O piesă completă. Stanislavski ar fi mândru”, i-a replicat Chris Noth lui Davis, în aplauzele publicului.

Noth a felicitat fiecare actor în parte şi l-a îmbrăţişat pe Tudor Aaron Istodor, iar la final s-a urcat pe scenă pozându-se cu aceştia, dar şi cu admiratoarele sale care au făcut coadă pe scena teatrului Metropolis pentru a se imortaliza alături de actorul american, în decorul spectaculos al piesei, semnat de cunoscutul Dragoş Buhagiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici