Filmul "Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu - propunerea Ungariei la Oscar 2011 - VIDEO

"Bibliotheque Pascal", de Szabolcs Hajdu, din distribuţia căruia fac parte numeroşi actori români, printre care Oana Pellea, Răzvan Vasilescu şi Andi Vasluianu, este propunerea Ungariei la premiul Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru gala care va avea loc în 2011.

303 afișări
Imaginea articolului Filmul "Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu - propunerea Ungariei la Oscar 2011 - VIDEO

Filmul "Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu - propunerea Ungariei la Oscar 2011 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Variety, filmul "Bibliotheque Pascal" spune povestea Monei Paparu, cetăţean român de origine maghiară. Plecată la mare, Mona Paparu îl întâlneşte pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmărit general şi care o fascinează prin imaginaţia sa bogată. Cei doi îşi petrec noaptea împreună, din această relaţie scurtă rezultând un copil - Viorica. Când Viorica avea doar trei ani, Mona se reîntâlneşte cu tatăl său, pe care nu îl revăzuse de mult timp, Gigi Paparu (Răzvan Vasilescu). Acesta o duce cu el în Germania, unde o vinde, după care este omorât de cei cărora le-o dăduse. Mona o lasă pe Viorica cu mătuşa sa Rodica (Oana Pellea), care este ghicitoare.

După ce a fost vândută, Mona ajunge să lucreze în Marea Britanie pentru Pascal, ca prostituată într-un bordel de lux. Între timp, autorităţile o iau pe Viorica din custodia mătuşii Rodica. Când se întoarce în ţară, Mona vrea să îşi ia fiica înapoi şi spune autorităţilor o poveste halucinantă şi nimeni nu o crede.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Marius Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr.

Filmul "Bibliothèque Pascal" este o coproducţie Filmpartners/ Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion şi cu sprijinul TV2 şi Eurimages.

Szabolcs Hajdu s-a născut în 1972, în Debrecen (Ungaria). După terminarea Facultăţii de Teatru şi Film, începând din anii '90, el a lucrat ca actor. În anul 2000, el a realizat primul lui lungmetraj, intitulat "Sticky Business", care, în 2001, la Szemle, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de debut. Al doilea film al său, "White Palms", a avut premiera internaţională la Festivalul de la Cannes şi a fost foarte apreciat la diferite alte evenimente de gen, rulând în numeroase cinematografe din străinătate.

Pentru 2011, lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, este propunerea României la premiul Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acordă premiile Oscar, producţiile eligibile la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" trebuie să fie lungmetraje produse în afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent într-o altă limbă decât engleza, care să fi fost lansate în ţara de origine nu mai devreme de 1 octombrie 2009 şi nu mai târziu de 30 septembrie 2010. De asemenea, filmele eligibile trebuie să fi rulat cel puţin şapte zile consecutiv într-un cinematograf şi să aducă încasări producătorului şi distribuitorului.

Propunerile ţărilor trebuie să fie trimise Academiei de film americane până la data de 1 octombrie a anului în curs. Fiecare ţară poate avea o singură propunere. Nominalizările la premiile Oscar 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles.

Cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici