Gala Oscar 2013, vizionată de 40,3 milioane de telespectatori americani

Ediţia de anul acesta a galei Oscar, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de actorul de comedie Seth MacFarlane, a fost vizionată pe micile ecrane de 40,3 milioane de telespectatori americani.

822 afișări
Imaginea articolului Gala Oscar 2013, vizionată de 40,3 milioane de telespectatori americani

Gala Oscar 2013, vizionată de 40,3 milioane de telespectatori americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost cea mai bună audienţă înregistrată de gala Oscar în ultimii trei ani, deşi prestaţia prezentatorului principal al evenimentului, Seth MacFarlane, a fost destul de criticată.

Potrivit datelor furnizate de compania Nielsen, 40,3 milioane de telespectatori au urmărit gala pe postul de televiziune ABC, care a difuzat live evenimentul. Audienţa înregistrată anul acesta a fost cu 3% mai mare ca în 2012.

În comparaţie cu anul trecut, show-ul a înregistrat o creştere cu 11% în rândul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani) şi cu 34% în rândul publicului masculin cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Anul trecut, când Billy Crystal a îndeplinit sarcina de prezentator principal al galei Oscar, pentru a noua oară în cariera sa, 39,3 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea.

Seth MacFarlane ar putea intra însă în istorie ca cel mai prost prezentator al unei gale Oscar, după o noapte de glume catalogate drept lipsite de gust, despre gay, evrei şi nuditate feminină.

Astfel, publicaţia Rolling Stone a scris că alegerea lui Seth MacFarlane a fost una nefericită şi, totodată, una dintre cele mai proaste idei, gala premiilor Oscar fiind transformată "într-un show de varieteu în stilul MacFarlane".

De asemenea, Liga Antidefăimare, care militează împotriva antisemitismului, a spus că este "trist şi crud" că gala a folosit "stereotipuri anti-evrei pentru a face glume".

MacFarlane, în vârstă de 39 de ani, nu s-a descurcat mai bine nici pe Facebook, Twitter şi bloguri, unde doar 13% dintre utilizatori au spus despre el că a fost "cea mai bună gazdă" a galei Oscar, potrivit companiei de cercetare de piaţă Fizziology. Însă 7% dintre utilizatori au spus despre MacFarlane că a fost "cel mai sexy prezentator", potrivit Fizziology.

Mulţi critici au fost de părere că gala, care a durat trei ore şi jumătate, a fost prea "muzicală". "MacFarlane nu a distrus show-ul. Dar show-ul aproape a distrus gala Oscar", a scris The New York Times, în timp ce Los Angeles TV a spus că gala a fost "lungă şi searbădă". Washington Post a scris că MacFarlane şi-a îndeplinit "doar pe jumătate" sarcina de gazdă a unui show "realizat doar pe jumătate".

Thrillerul "Argo", de Ben Affleck, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce drama "Life of Pi", de Ang Lee, a condus în topul câştigătorilor, cu patru trofee, inclusiv pentru cea mai bună regie, la cea de-a 85-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană, care a avut loc duminică, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici