Marele scriitor chilian Luis Sepulveda a murit la aproape două luni după ce a fost infectat cu Covid-19

Scriitorul chilian Luis Sepúlveda, în vârstă de 70 de ani, a murit, joi, la Spitalul Universitar Central din Asturias (Oviedo), arată El Pais. Scriitorul era internat de la finalul lunii februarie când s-a întors în Spania de la un festival literar la care participase în Portugalia.

1270 afișări
Imaginea articolului Marele scriitor chilian Luis Sepulveda a murit la aproape două luni după ce a fost infectat cu Covid-19

Marele scriitor chilian Luis Sepulveda a murit la aproape două luni după ce a fost infectat cu Covid-19

Luis Sepúlveda a murit joi, la spitalul Universitar Central din Asturias (Oviedo), unde fusese internat încă de la sfârşitul lunii februarie.

Scriitorul şi soţia sa, poeta Carmen Yáñez (66 de ani) au fost în Portugalia între 18 şi 23 februarie. Primele simptome au apărut pe data de 25 februarie. Autorităţile din Asturias au anunţat că scriitorul a fost primul caz de infecţie covid-19 identificat în principat.

Luis Sepulveda s-a născut la Ovalle în 1949. ”A străbătut încă de foarte tânăr teritoriile posibile ale geografiei şi utopiei, din selva amazoniană în deşertul Saharei, din Patagonia până la Hamburg, din celulele dictatorului Pinochet pe navele organizaţiei ecologiste Greenpeace”, notează editura Polirom. Din 1993 traia la Gijon, în Spania.

A debutat cu un volum de versuri, când avea doar şaptesprezece ani. Trei ani mai târziu a publicat prima carte de povestiri, intitulată ”Cronicile lui Pedro Nimeni”. Printre romanele care l-au făcut cunoscut în întreaga lume se numără ”Bătrânul care citea romane de dragoste” (1989), ”Lumea sfârşitului lumii” (1989), ”Nume de toreador” (1994), ”Patagonia Express” (1995), ”Povestea unui pescăruş şi a motanului care l‑a învăţat să zboare” (1996), ”Jurnalul unui killer sentimental” (1996), ”Neîntâlniri” (1997), şi volumele ”Povesti apatride” (1999) şi ”Poveşti marginale” (1999), apărute mai întâi în ziarul spaniol El País. Luis Sepulveda a fost cunoscut şi în lumea cinematografului pentru scenariul la ”Bătrânul care citea romane de dragoste” (ecranizare din 2001) şi pentru regia şi scenariul pentru pelicula ”Nowhere” (2002).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici