Semnificaţii istorice pentru 29 august

1958 - S-a născut cântăreţul Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop. Este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile. Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa. Moartea lui a atras atenţia întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.

116 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 29 august

Semnificaţii istorice pentru 29 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1484 -Cardinal Giovanni Battista Cibo este ales papă sub numele Inocenţiu al VIII-lea


1833 - Marea Britanie aboleşte sclavia


1885 - Germanul Gottlieb Daimler a brevetat motocicleta


1891 - S-a născut Мihail Cehov, actor, regizor şi scriitor rus (d. 1955)


1915 - S-a născut actriţa suedeză Ingrid Bergman, laureată cu trei premii Oscar. A jucat în numeroase filme, între care cel mai cunoscut rămâne "Casablanca" (d. 1982)


1945 - A încetat din viaţă Constantin Tănase, actor şi cupletist român (n. 1880)


1949 - Uniunea Societică testează prima sa bombă atomică, la Semipalatinsk, Kazakhstan


2005 - A încetat din viaţă Radu Anton Roman, jurnalist, scriitor şi realizator TV, cunoscut mai ales pentru emisiunile pe teme culinare (n. 1948)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici