Un american a recunoscut că a încurajat omorârea creatorilor South Park şi riscă 30 de ani de închisoare

Un american a pledat vinovat, miercuri, în Statele Unite, la acuzaţiile de sprijin material adus terorismului şi ameninţări la adresa autorilor "South Park", un episod al acestui serial prezentându-l pe Mahomed ascuns sub un costum de urs.

23 afișări
Imaginea articolului Un american a recunoscut că a încurajat omorârea creatorilor South Park şi riscă 30 de ani de închisoare

Creatorii South Park, Matt Stone (S) şi Trey Parker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zachary Adam Chesser, în vârstă de 20 de ani, originar din Virginia, riscă o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare, decizia privind condamnarea sa fiind prevăzută pentru luna februarie, au declarat oficiali americani.

El a pledat miercuri "vinovat că a acţionat de mai multe ori în aprilie 2010 cu scopul de a-i încuraja pe adepţii jihadului să îi atace pe creatorii South Park pentru că l-au reprezentat pe Mahomed, inclusiv prin prezentarea domiciliului lor şi incitarea utilizatorilor de Internet de a «le face o vizită»", a declarat Ministerul Justiţiei.

Postul de televiziune Comedy Central a cenzurat în aprilie toate referirire la profetul Mahomed, într-un episod al acestui serial, după ce creatorii săi au fost ameninţaţi.

Grupul Revolution Muslim, cu sediul la New York, a declarat că autorii South Park, Matt Stone şi Trey Parker, riscă să sfârşească precum cineastul olandez Theo Van Gogh, asasinat de extremişti musulmani la Amsterdam în 2004.

Reacţia Revolution Muslim intervine după difuzarea unui episod, la 14 aprilie, în care Mahomed apărea ascuns sub un costum de urs.

"South Park", care urmăreşte aventurile a patru şcolari într-un oraş imaginar din Colorado, a ironizat deseori personaje religioase, de la începutul apariţiei sale pe micile ecrane, în urmă cu 13 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici