Al doilea val de coronavirus ameninţă peste jumătate dintre joburile mondiale din industria turismului

Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC) a declarat că peste jumătate dintre joburile din industria turismului pot fi pierdute ca urmare a măsurilor de distanţare socială, impuse pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei, potrivit Financial Times.

286 afișări
Imaginea articolului Al doilea val de coronavirus ameninţă peste jumătate dintre joburile mondiale din industria turismului

Consiliul estimează că totalul locurilor de muncă pierdute poate ajunge la 174 de milioane dacă ţările nu vor redeschide frontierele şi nu vor ridica în curând restricţiile de circulaţie.

Prelungirea măsurilor poate reduce contribuţia pe care o oferă industria aeronautică la PIB-ul global cu 4.700 de miliarde de dolari, o scădere de 53% faţă de 2019.

Totuşi, numărul reprezintă o îmbunătăţire comparativ cu declaraţiile emise de WTTC în iunie, perioadă în care estimările ajungeau la 197 de milioane de locuri de muncă.

Recuperarea economiei chineze a şters din pagubele suferite de industrie, rezultatele fiind alimentate de „programele ample de testare şi monitorizare a infecţiilor din China”, spune Consiliul.

„Ultimele date scot la iveală efectele de lungă durată cu care se confruntă sectorul călătoriilor dacă traficul internaţional nu va fi reluat în cel mai scurt timp posibil”, spune preşedintele WTTC Gloria Guevara.

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) anunţa zilele trecute că 193 de aeroporturi din Europa riscă să demareze procedurile de faliment dacă guvernele vor continua să aplice restricţii pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.

În total, aeroporturile reprezintă 12 miliarde de euro din PIB-ul continentului şi susţin 250.000 de locuri de muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici