- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.02.2022, 15:15)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
ANAF: Telefoane mobile vândute direct din portbagai. Veniturile obţinute, de ordinul zecilor de milioane de lei
- O firmã din Bucureşti a vândut online, în perioada 2019 - 2021, telefoane mobile de ultimã generaţie.
- În urma tranzacţiilor, a obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fãrã ca veniturile să fi fost înregistrate şi declarate.
- Prejudiciul total este 12 milioane de lei, potrivit inspectorilor antifraudă.
Urmărește
9781 afișări
ANAF: Telefoane mobile vândute direct din portbagai. Veniturile obţinute, de ordinul zecilor de milioane de lei
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudã Fiscalã, din cadrul ANAF, au identificat firma cu sediul în Bucureşti. Prin intermediul acestei societăţi, în perioada 2019–2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimã generaţie şi s-au obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fãrã a fi înregistrate şi declarate.
„Reprezentanţii firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adãugatã, impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente”, spun reprezentanţii ANAF.
Pentru asigurarea recuperãrii prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudã fiscalã vor sesiza organele de urmãrire penalã.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
În cadrul controalelor, inspectorii antifraudã fiscalã au constatat cã reprezentanţii firmei livrau personal în Bucureşti şi vindeau telefoanele direct din portbagajul maşinii.
În ţarã au fost expediate peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cãrora le-au declarat identitãţi fictive.
„Inspectorii DGAF au constatat cã nu se desfãşura nicio activitate comercialã la sediul declarat, iar la aceeaşi adresã sunt înregistrate peste 500 de alte firme. Pentru disimularea legalitãţii comercializãrii, produsele erau livrate cu opţiunea de verificare a coletului la livrare şi erau însoţite de înscrisuri cu aparenţã de facturã, cumpãrãtorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale şi de garanţia produsului. Mai mult, firma era inactivã şi accepta plãţi doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale. Verificãrile vânzãrilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizãrii încasãrilor”, potrivit comunicatului transmis de ANAF.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe