Video Caravana „Alege oaia” | Petre Daea şi-a cumpărat o blană de oaie, papuci din piele de miel, şosete şi o căciulă tricoloră

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-a cumpărat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la caravana „Alege oaia”, o blană de oaie, papuci de casă din piele de miel, şosete şi o căciulă tricoloră din lână, pentru care a plătit, în total, peste 400 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1444 afișări

Petre Daea a deschis, sâmbătă, la Cluj-Napoca, o nouă etapă din caravana „Alege oaia”, fiind aşteptat cu pâine şi sare la Expo Transilvania, unde a vizitat standurile cu produse alimentare, degustând palincă, brânză de Năsal, telemea de oaie, pastramă de oaie dar şi sarmale din carte de oaie.

Ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii dar şi-a şi cumpărat mai multe produse, cum ar fi o blană de oaie, pentru care a plătit 300 de lei, o pereche de papuci de casă, care au costat 50 de lei dar i s-a făcut o reducere de 10 lei, o pereche de şosete şi o căciulă tricoloră din lână, la preţul de 60 de lei, un borcan de dulceaţă de coacăze şi merişoare, cu 12 lei, dar şi o pungă cu lavandă, pe care a plătit 15 lei. El a primit cadou şi o bâtă de cioban din partea unui fermier.

„Am luat această căciulă cu tricolorul pentru că îmi este drag, şi cearceaful l-aş face tricolor şi perna, am în suflet tricolorul”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX cât a avut bugetul pentru cumpărăturile din caravana „Alege oaia” de la Cluj-Napoca, Daea a răspuns că bugetul său este „sufletul” şi că la fiecare eveniment de acest gen la care participă cumpără câte ceva de la producători, în semn de respect faţă de munca acestora.

Unul dintre fermieri i-a cerut să candideze la Preşedinţie, spunându-i că ţăranii sunt cu el şi îl vor vota, dar Daea a replicat că va rămâne să se ocupe de agricultură, domeniu pe care îl cunoaşte cel mai bine.

„Lăsaţi-mă să gust orice glumă şi să rămân cu picioarele pe pământ, sunt un inginer agronom care doreşte să îşi pună sufletul şi pregătirea într-un domeniu unde mă aflu. Lăsaţi-mă să am grijă de acest domeniu, eu mă frământ doar pentru domeniul pe care îl am astăzi în gestiune şi voi rămâne lângă brazdă, lângă ţăran”, a spus ministrul Agriculturii.

În timpul vizitei, lui Petre Daea i s-a dedicat şi cântecul popular „Ciobănaş cu 300 de oi”.

„Vizita de la Cluj-Napoca a fost impresionantă, am văzut un entuziasm formidabil faţă de acest program şi îi felicit pe fermieri şi pe crescătorii de oi. Pe zi ce trece, creşte nivelul caravanei <<Alege oaia>> şi trebuie să valorificăm acest entuziasm. Oameni sunt harnici, fermierii ştiu ce au de făcut, noi trebuie să îi sprijinim. Nu trebuie să rămânem doar la promovare cu acest program, ci în spate trebuie creat un lanţ, puncte de sacrificare, puncte de prezentare, locuri unde crescătorii de ovine să vină cu produsele şi să le valorifice, pentru că dacă sunt mulţi intermediari, unii se lăcomesc, fiecare vrea să câştige, iar cel care pierde sunt producătorul şi consumatorul. Nu este bine acest lucru. Să nu fim lacomi, iar producătorii nu sunt”, a spus Petre Daea

Ministrul Agriculturii a fost însoţit de reprezentanţi ai instituţiilor judeţene din domeniul agriculturii, de parlamentari şi primari PSD, de prefectul Clujului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici