Video Ce ar trebui să facă România ca să reînvie economia? Răspunsurile antreprenorilor români

  • Statul nici înainte de pandemia nu a ştiut să îşi gestioneze resursele
  • România trebuie să îşi menţină capacitatea productivă a economiei, pentru a menţine capacitatea antreprenorială
  • Este necesară existenţa mai multor echipe care să identifice problema şi să dezvolte o soluţie ca România să stopeze coronavirusul
9560 afișări

În fiecare zi căutăm răspunsul la întrebarea „Cum reînviem economia”? Îi întrebăm pe antreprenori, pentru că ei sunt pilonul economiei. Ce vor antreprenorii de la stat?

Antreprenorii vor ca statul să prioritizeze situaţia economică a României. Cu toţii trebuie să luptăm, ca economia să funcţioneze în continuare. Statul trebuie să găsească o modalitate ca oamenii să lucreze în continuare.

Feliciu Paraschiv, proprietar Paco Supermarket, este de părere că statul nici înainte de pandemia nu a ştiut să îşi gestioneze resursele, astfel încât la sfârşitul anului, românul să producă mai mult decât consumă.

„România ar trebui să continue să funcţioneze economic. Asa ar trebui să fie prioritatea maximă a statului. Trebuie să găsească o modalitate ca să se lucreze în continuare, pentru ca firmele să se mişte. Statul nici în vreme bună nu a ştiut să îşi gestioneze resursele, astfel încât, la sfârşitul anului, când tragem linie, tu să produci mai mult decât consumi”.

Matei Păun, Managing Partner Black Sea Fund, vrea ca guvernul să înlocuiască pierderile de profil şi de venit la nivel de cetăţean şi la nivel de firme. România trebuie să îşi menţină capacitatea productivă a economiei, pentru a menţine capacitatea antreprenorială. Doar aşa ne vom putea reveni cât mai repede.

„Cel mai important lucru pe care ar putea să îl facă guvernul este de a înlocui pierderile de profituri şi de venituri la nivel de cetăţean şi la nivel de firme”.

Vivian Diaconescu, fondator Blue Ocean Marketing, spune că este necesară existenţa mai multor echipe care să identifice problema şi să dezvolte o soluţie ca România să stopeze coronavirusul.

„Mie îmi este clar că tot ce avem nevoie este să stopăm şi să diminuăm acest focar de infecţie, iar partea aceasta nu se va realiza decât dacă există echipe care identifică o problemă şi dezvoltă o soluţie de la cap la coadă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici