Video Ce tip de credit poţi să obţii în funcţie de vârstă

La 25 de ani iei un credit de consum, la care ai ataşat un card, la 35 de ani obţii un credit de câteva mii de euro pentru ca apoi, după 35 de ani să poţi accesa un credit imobiliar. Acesta este profilul clientului bancar, schiţat de Dana Demetrian, Vicepreşedinte BCR.

2373 afișări

“Segmentarea pe vârstă îşi spune cuvântul pe profilul de creditare al fiecărui client şi este generată de necesitatea fiecărei vârste. Astfel, dacă discutăm de tinerii spre 25 de ani, necăsătoriţi, în general aceştia îşi încep activitatea în câmpul muncii, au un salariu mediu spre 1.500 de lei-2.000 de lei şi în general accesează un credit de consum, cu un card de credit ataşat, fiindcă este un instrument de creditare, dar în acelaşi timp şi un instrument de plată. Este un prim pas astfel încât să aibă un istoric de tranzacţionare şi de creditare. Este foarte important ca un client să-şi genereze acest istoric şi, timp de 20 de ani, să nu aibă acces la nici un serviciu financiar şi abia după aceea să acceseze un credit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking al BCR.

Aceasta arată că, după 25 de ani, până la 35 de ani, clienţii băncilor accesează creditele standard de consum, ce pot atinge câteva mii de euro, în echivalent lei. “Vorbim despre un credit undeva la 4.000 de euro, adică circa 20.000 de lei. Este un client care deja se gândeşte la o locuinţă şi o parte dintre aceştia accesează şi Programul Prima Casă, dar sunt în general necesităţi uzuale de îmbunătăţire a spaţiului în care locuiesc, de achiziţionare a produselor electronice sau chiar şi pentru vacanţe. Sunt tineri care doresc să călătorească şi preferă să acceseze un credit şi să facă acest lucru la o vârstă tânără”, explică vicepreşedintele BCR.

Iar, după vârsta de 35 de ani, clienţii băncilor, pe lângă un card de credit şi un credit de consum, accesează un credit imobiliar. “Fie apelează la Prima Casă sau la un produs standard, în funcţie de profilul fiecărui client, de necesitate, de costul imobilului şi bineînţeles de capacitatea de plată, de prezenţa sau nu a avansului. Am observat că după 35 de ani începem să vorbim despre un profil de tineri care încep să economisească. Sunt în general clienţi care au deja zece ani vechime în câmpul muncii şi au o stabilitate. Pe de altă parte au o familie, au copii”, explică Demetrian.

Iar, după vârsta de 50-60 de ani anumiţi clienţi apelează la credite de consum, însă cei mai mulţi economisesc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici